Баскетбол. У Києві відбулася прес-конференція, присвячена підготовці столиці України до проведення «Фіналу чотирьох» Євроліги ФІБА. Нагадаємо, що ця грандіозна подія у світі спорту не тільки нашої країни відбудеться 7—9 квітня у столичному Палаці. Першого дня (п’ятниця) зустрічатимуться (початок о 18.30) «Динамо» (Росія, Санкт-Петербург) — «Хімки» (Росія) і БК «Київ» (Україна) — «Ховентуд» (Іспанія, Бадалона) — 20.45. У неділю — матч за третє місце (16.00), фінал (18.45).

Про все це представникам ЗМІ розповів член виконкому ФІБА, віце-президент ФБУ, президент БК «Київ», олімпійський чемпіон Олександр ВОЛКОВ. А ще він пообіцяв довести ФІБА, що Київ справді є одним із головних баскетбольних міст Європи.

— Ми маємо досвід успішного проведення матчу «Усіх зірок», тому постараємося показати, що нам до снаги знову здійснити великий баскетбольний проект на найвищому рівні. Є команда професіоналів, є сили, а головне, можливості зробити «Фінал чотирьох» кращою подією баскетбольного сезону.

Далі пан Волков сказав, що з чотирьох учасників БК «Київ» має найнижчий рейтинг, тому не вважається фаворитом. А це нам, як кажуть, на користь. Великі сподівання київських баскетболістів — на підтримку трибун.

До речі, орієнтовно квитки на ігри «Фіналу чотирьох» коштуватимуть від 50 до 1000 гривень (на місцях VІP, з правом відвідувати вечірки, фуршети, зустрічатися з баскетболістами і тренерами).

Торік Київ також отримав право проводити цей турнір. Але довелося від нього відмовитися, бо він майже збігся в часі з пісенним конкурсом «Євробачення». Цього разу історія не повториться, запевнив журналістів в. о. міністра у справах сім’ї, молоді і спорту Юрій ПАВЛЕНКО. Це відомство надаватиме події найістотнішу підтримку.

Пан міністр, відповідаючи на численні запитання репортерів, торкнувся проблем будівництва спортивних споруд у столиці. Зокрема, на території (17 гектарів) колишнього Льодового стадіону (біля іподрому) планується будівництво великого комплексу, котрий матиме назву «Олімпійське селище». Там буде можливість тренуватися і грати хокеїстам, ковзанярам, представникам інших видів спорту. Проект є, гроші під нього також.

Того дня, до речі, Президента України Віктора Ющенка ознайомили з концепцією масштабної реконструкції НСК «Олімпійський». На його території з’явиться чимало вкрай важливих споруд, зокрема, палац для ігрових видів. Грандіозна реконструкція чекає на головну чашу стадіону.

З десяток великих об’єктів планують зводити київська влада і приватні структури. Як бачимо, плани чудові. Тепер треба якнайшвидше переходити від слів до діла...

Підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.