Ми, народні депутати України, визнаючи, що збереження та розвиток надбань народу є одним з пріоритетних напрямів політики держави, вважаємо за необхідне об’єднати зусилля з метою розвитку, збереження та примноження традицій Запорозького козацтва.

Хто не знає й не цінує свого минулого, той не матиме достойного майбутнього. Міжнародне громадське об’єднання «Козацтво Запорозьке» — це не тільки приклад створення ефективної армії, це приклад консолідації народу навколо національної ідеї, ідеї української державності. «Козацтво Запорозьке» — це приклад республіканської форми правління.

Традиції Запорозького козацтва — це благодатне, але, як не прикро — замулене сьогодні, джерело для духовного розвитку українського народу. Ми хочемо розчистити це джерело, відкрити та зберегти його для українців. Історичні та духовні надбання, традиції Запорозького козацтва повинні стати важливою складовою духовного розвитку українського суспільства, особливо молоді, виховання справжнього патріотизму та відчуття величі рідної країни.

Відновлені та збережені святині Запорозького козацтва могли б стати центрами світового туризму, сприяти зміцненню авторитету України на міжнародній арені, а також джерелом валютних надходжень.

У зв’язку з цим ми заявляємо про створення міжфракційного депутатського об’єднання міжнародного громадського об’єднання «Козацтво Запорозьке».

Закликаємо шановних народних депутатів підтримати цю важливу для розвитку країни ініціативу та приєднатися до нашого об’єднання. Це об’єднання відкрите для вас, шановні колеги.

До міжфракційного депутатського об’єднання «Козацтво Запорозьке» вступили Олександр Шевченко, Микола Шершун, Борис Андресюк, Василь Надрага, Василь Калинчук, Олександр Бандурка, Володимир Плютинський, Борис Райков, Олег Юхновський, Анатолій Льовін, Анатолій Гіршфельд, Сергій Терещук, Іван Річняк, Валентин Савицький, Вадим Гуров, Олександр Колоніарі, Омелян Парубок, Георгій Крючков, Олег Салмін та інші, всього 120 народних депутатів.