Люди знову вийшли на вулицю. Цього разу до Генеральної прокуратури України. Метою є запобігання загрозі національної безпеки України, викорінення корупції, котра є в банківській системі України. Виною всьому стало банкрутство таких банків, як АКБ «ОЛБанк», АКБ «Гарант», ТОВ «Київський універсальний банк», «Інтерконтинентбанк», які діяли в Дніпровському районі Києва. Вкладники та кредитори цих банків вийшли вимагати від Національного банку України негайного та повного розрахунку з ними (а це по останнім трьом банкам 218 млн. грн.) та притягнення корупціонерів і шахраїв до відповідальності.

Тим часом НБУ оголосив про пошук інвесторів для фінансового оздоровлення лише Київського універсального банку з надією врятувати хоча б щось. Залишається відкритим основне питання: як таке могло трапитися з чотирма банками в одному районі Києва? Куди дивився спеціально уповноважений орган з питань ліцензування? Адже саме він здійснює державний нагляд за додержанням вимог законодавства у сфері ліцензування. Врешті-решт, чи повинна держава відповідати за дії цих органів ліцензування? Сподіватимемося, що відповіді на всі ці запитання ми почуємо найближчим часом.

Загалом ця ситуація нагадує історію з «Еліта-Центром», але з ним все закінчилося начебто добре: для забезпечення житлом потерпілих під забудову будуть віддані нові ділянки столичної території. А чого чекати вкладникам і кредиторам збанкрутілих банків? І що робити, щоб такого не сталося з іншими фінансовими установами?