На високій ноті

Турин (Італія). Зимові параолімпійські ігри. У лижних перегонах на 5 км серед спортсменів з вадами опорно-рухового апарату четверте «золото» виборола українка Олена Юрковська. Нагадаємо, що перед цим Оленка ще двічі вигравала найвищі нагороди в біатлоні та одну в лижних перегонах.

Тепер три медалі в нашої Юлії Батенкової. Вона стала срібним призером у перегонах на 10 км серед спортовців із вадами опорно-рухового апарату. На такій само дистанції у чоловіків бронзова відзнака дісталася Юрію Костюку.

Після п`яти днів змагань в активі української команди було 5 золотих, 8 срібних та 6 бронзових медалей та друге місце в загальнокомандному заліку. Лідирувала за кількістю нагород Росія (10—9—5). На третій позиції розташувалася Німеччина (5—4—3).

Можливе розлучення

Футбол. Сербія і Чорногорія можуть виставити у відбірковому турнірі чемпіонату Європи 2008 року різні збірні. Як повідомляє Рейтер, це станеться, якщо референдум у Чорногорії 21 травня вирішить позитивно питання про відокремлення цієї республіки від Сербії. Про це заявив прес-аташе асоціації Сербії і Чорногорії Олександр Бошкович. «Але на ЧС-2006 ми гратимемо як одна команда», — сказав він.

Лише результати

Кубок УЄФА. 1/8 фіналу. Матчі у відповідь. 15 березня. «Гамбург» (Німеччина) — «Рапід» (Румунія). 3:1 (перший матч — 0:2). «Рома» (Італія) — «Міддлсбро» (Англія). 2:1 (0:1). «Севілья» (Іспанія) — «Лілль» (Франція). 2:0 (0:1).

Севідов зійшов «на берег»

Тренер донецького «Металурга» Олександр Севідов подав у відставку. Він написав заяву про звільнення за власним бажанням. Керівники клубу задовольнили це прохання, подякувавши тренерові за виконану роботу, побажали йому удачі на новому місці.

До суботнього матчу проти київського «Динамо» команду готуватиме Степан Матвіїв, який до цього очолював дублерів «Металурга», а в минулому сезоні тренував «Борифсен».

Нагадаємо, що у двох стартових турах весняної частини чемпіонату країни «Металург» програв на виїзді «Металістові» (0:2) і «Чорноморцю» (0:1).

В. Б.