Виборчим дільницям Кіровоградської області бракує засобів зв’язку, обладнання для зберігання документації та приміщень, що відповідають стандартам. Таку інформацію оприлюднила прес-служба ОДА. У документі також зазначено, що 67 дільниць взагалі не забезпечені телефонними лініями зв’язку, а частина розташована у приміщеннях, які не відповідають вимогам чинного законодавства, 299 не мають навіть друкарських машинок.

* * *

Лише кілька годин простояв агітаційний намет Компартії України біля пам’ятника О. Пушкіну в центрі Тернополя. Серед білого дня на нього налетіла група молодиків, змела намет, забрала прапор. За словами агітаторів, все сталося так швидко, що вони не встигли оговтатися. А незадовго до цього нападу зазнав намет Партії регіонів.

* * *

Позачергове засідання сесії ВР АРК після двох спроб так і не відбулося. Прийшли лише 34 депутати зі 100, а після годинної перерви їх стало ще на одного менше. Розглянули питання організації проведення виборів на депутатських зборах. Проігнорували зібрання члени впливових фракцій і об’єднань та депутати — члени уряду разом з його головою. Проте частина депутатів на чолі з «регіоналами» — керівниками ВР АРК, все-таки намагалася примусити виборчі комісії провести 26 березня консультативний референдум разом з місцевими виборами. На зборах вирішено питання організації виборів ще раз винести на обговорення чергового пленарного засідання сесії депутатів нинішнього скликання, яке відбудеться 22 березня. Після аналізу масових помилок, виборчком автономії гарантував вчасно вирішити всі проблеми на дільницях та забезпечити їх нормальне функціонування.

* * *

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович не виключає можливості блокування у парламенті з окремими особами та політичними групами «Нашої України» після виборів. За його словами, об’єднання можливе з тими людьми і групами, «які налаштовані реалістично і справді думають про те, як вивести країну з кризи, забезпечити розвиток її економіки».

* * *

Голова правління Комітету виборців України Ігор Попов заявив, що парламентські вибори не можна буде сфальсифікувати, але можна зірвати на місцевому рівні. За його словами, вибори можуть бути зірвані у великих містах, оскільки там велика конкуренція. Водночас він зауважив, що можуть вдатися до спроб «валити всі вибори на всіх рівнях».

У свою чергу, голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович зазначив, що виборча кампанія нині проходить чесно, публічно та прозоро. «Сьогодні ми можемо сказати, що влада чесна перед законом у частині використання адмінресурсу з організації майбутніх виборів, майбутнього голосування», — сказав він. Водночас Я. Давидович зауважив, що, можливо, на місцях є факти застосування адмінресурсу, але це «не є системою».

За повідомленнями власних кореспондентів та інформагентств.