— Ми розвішували у місті партійну символіку —стрічки з кольорами нашої політичної організації, —розповідає керівник Вінницької молодіжної організації однієї з політичних партій, кандидат у депутати до обласної ради Дмитро Лашин. — Роботи було багато, тому затрималися допізна. Разом з нами працювали такі ж молоді хлопці. Лише стрічки у них були інших кольорів, бо представляли інші організації. Але протистояння між нами не було. Ми поважали їхню роботу, вони — нашу. Приблизно о другій годині ночі Дмитру повідомили про затримання п’ятьох хлопців з їхньої організації. А невдовзі — ще чотирьох. Усіх доставили у міліцейській машині до Замостянського відділення міліції. На запитання: за що затримали молодих людей, йому у відділку відповіли, що вони забруднювали навколишнє середовище. На кожного з дев’яти затриманих склали протокол з пред’явленням названого порушення.

* * *

«Програма Партії регіонів буде основою для всіх, хто разом із нами хотів би створити коаліцію», — заявив на прес-конференції в Донецьку голова політради партії Микола Азаров. «Якщо наші потенційні партнери готові погодитися із нашими підходами до розвитку економіки, проведення зовнішньої та внутрішньої політики, — тоді є резон сідати за стіл переговорів та обговорювати», — сказав політик. М. Азаров вважає, що лише після підписання відповідного документа, де буде визначено засади зовнішньої та внутрішньої політики держави, варто розпочинати розподіл портфелів у Кабінеті Міністрів.

* * *

Учора (15 березня) вночі у Чернігові було розгромлено офіс Українського народного блоку Костенка—Плюща. Невідомі зловмисники зламали замки і проникли через двері до приміщення, вчинивши погром у кімнатах. Пошкоджені комп’ютери, копіювальна техніка, сейф. Нині уточнюються збитки від розбійного нападу. На місці злочину працюють правоохоронці.

* * *

У Миколаївській обласній друкарні було виявлено надмірну кількість агітаційної друкованої продукції кандидата на посаду міського голови Миколаєва Сергія Ісакова. Замість офіційного накладу у дві тисячі листівок формату А4 у цеху друкарні було виявлено шість тисяч. А замість однієї тисячі формату А2 надруковано 5,5 тисячі. Цей факт виявили троє кандидатів на посаду міського голови та представник міського тервиборчкому. Відповідні скарги вже направлено до міської виборчої комісії.

* * *

Біля пам’ятника Грушевському у Львові зібралися розгнівані вкладники «Галицьких інвестицій», щоб проголосити: фальсифікаціям — ні! Екстрений випуск газети «Суботня пошта», де було чітко вказано, куди поділися майнові сертифікати більш як 200 тисяч вкладників «Галицьких інвестицій», на тлі виборчої кампанії переповнив чашу терпіння. Бо до «Галицьких інвестицій» мають безпосередній стосунок відомі політики, кандидати в депутати різних рівнів, претендент на посаду міського голови. Ініціатори акції встановили біля пам’ятника Грушевському намет. Тут збирають скарги виборців.

За повідомленнями власних кореспондентів.