Нещодавно побачила світ третя книжка

Автор Олександр Нездоля — генерал-майор СБУ в запасі, в 1972 — 1991 роках — співробітник КДБ. З 1991-го — начальник апарату Голови СБУ; 1994—1995 роки — заступник міністра промисловості; 1995—1996-й — помічник Прем’єр-міністра України. Автор книжок «Досьє генерала держбезпеки А. Нездолі» (2003), «Україна третього тисячоліття» (2005), «Дві епохи генерала держбезпеки» (2006).

Ви любите таємниці? Вам подобаються детективні історії? Вас цікавлять секретні методи роботи спецслужб? Ви хочете довідатися про невідомі факти із власної історії? Вам цікаво дізнатися, що відбувається за лаштунками сучасної української політики?

Якщо ви відповіли «Так!» хоча б на одне з цих запитань, новий твір Олександра Нездолі «Дві епохи генерала держбезпеки» стане для вас справжнім відкриттям!

Ця книжка — не просто виклад фактів, нехай навіть дуже цікавих і раніше відомих лише вузькому колу осіб. Це і глибокий аналіз минулого і сьогодення нашої країни. Автор дає оригінальні відповіді й на глобальні запитання: «Чому насправді розвалився СРСР?», «У чому головні проблеми нинішньої важкої ситуації в Україні?», «Чи готова Україна до вступу до СОТ, ЄС і яка необхідність поспішної присутності в НАТО?», «Чи дозріла Україна до парламентсько-президентської республіки?», «Що очікує нашу країну в найближчому майбутньому і як це майбутнє зробити привабливим і щасливим?». І на багато інших, не менш актуальних...

Та найважливіше — автор відкриває головну складову людського успіху. Те, що дає змогу людині вижити і перемогти в найскладнішій ситуації. Утім, надамо слово О. Недолі.

— Нація, котра втратила віру, котра розчарувалася у своїх ідеалах, приречена на поразку. Її нездатні врятувати ніякі економічні й політичні «дива». На жаль, нині Україна опинилася у схожій небезпечній ситуації. Тож дуже важливо всім від «маленького українця», як висловлюється наш нинішній Президент, до політичної еліти держави усвідомити і зрозуміти цей чинник. І тому я вирішив розповісти на сторінках цієї книжки на прикладах із власного життя, життя мого покоління, про те, що таке ця сила духу, як вона формувалася в СРСР і як була втрачена — щоб більше ми не повторювали таких помилок. Розповісти про те, як ця сила духу формувалася в мене самого. Як допомогла вона мені пройти через найскладніші життєві ситуації, котрі щедро підкинула мені доля. Мені довелось жити у двох епохах — радянській і пострадянській. У кожній з них було щось гарне і щось погане. І я спробував проаналізувати їх, щоб відокремити зерна від полови. І зробити правильні висновки на майбутнє, щоб не повертатися до минулих помилок.

Автор книжки не відчуває ностальгії за минулим, він живе сьогоденням і думає про майбутнє...

«Дві епохи генерала держбезпеки» в одних може викликати захват прозріння, в інших — бурю обурення, у третіх — шок від розкритих таємниць. Але в ній є один недолік — вона нікого не може залишити байдужим. Вона не підходить для того, щоб боротися з безсонням. Ця книжка змушує думати, аналізувати, зіставляти — й зазнавати дивовижних осяянь.