Турин (Італія). Зимові параолімпійські ігри. Ще дві срібні і бронзову нагороди до української скарбнички поклали біатлоністи. Віталій Лук’яненко був другий у перегонах спортовців із вадами зору на 7,5 км. На такій само дистанції (учасники з вадами опорно-рухового апарату) Юрій Костюк виборов «срібло», а «бронзу» — Сергій Хижняк.

Після чотирьох днів змагань в активі української команди 4 золоті, 7 срібних та 5 бронзових медалей і третє місце в загальнокомандному заліку. Перша за нагородами Росія (7—6—3), друга — Німеччина (5—4—3). Надалі українці змагатимуться лише в лижних перегонах.

Бокс. Володимир Кличко продовжить підготовку до бою з американцем Крісом Бьордом за титул чемпіона світу за версією ІBF. Він проведе спаринг з німцем Рене Деттвайлером. Цей боксер прибуде на Мальорку, де тренується киянин. Деттвайлер на професіональному ринзі провів шістнадцять поєдинків, геть усі виграв (вісім — нокаутами).

Гандбол. ФГУ вирішила відродити турнір «Кубок Вадима Гетьмана». Про це повідомив президент національної федерації Владислав Миленький. За його словами, цей турнір проходив кілька років і був визнаний Міжнародною федерацією гандболу (ІGF). Але через фінансові проблеми припинив існування.

Пан Миленький відзначив, що відроджений турнір — шана і пам’ять світлій людині, великому патріоту України, котрий до кінця свого життя піклувався про цей вид спорту, був президентом Федерації гандболу України.

Турнір відбудеться 17—19 березня в Запоріжжі. Участь у ньому візьмуть команди з України, Білорусі та Росії. У рамках свята заплановано показовий матч ветеранів гандболу України і Росії. І чвертьфінальний поєдинок Кубка ЄГФ серед жінок між клубами «Мотор» (Україна, Запоріжжя) та «Ікаст» (Данія). Нагадаємо, першу зустріч на майданчику суперниць виграли запоріжанки — 29:27.

Баскетбол. У матчі «Всіх зірок ФІБА», який відбувся позавчора на Кіпрі, збірна світу обіграла команду Європи з рахунком 97:89. У цій зустрічі на майданчик виходили три спортовці, які представляють українську Суперлігу. За команду світу виступав Ель-Амін з «Азовмашу» та Грір з БК «Київ», обидва набрали по 13 очок. А за збірну Європи зіграв форвард БК «Київ» Крешемір Лончар, в активі якого 12 очок.

Художня гімнастика. На другому етапі розіграшу «Гран-прі» — турнірі «Кубок Дерюгіних», що відбудеться 17—19 березня в Києві, виступатимуть росіянки Ольга Капранова, Віра Сесіна і Марина Шпехт, повідомили у Всеросійській федерації художньої гімнастики.

Не зможуть взяти участь у київських змаганнях росіянки — олімпійська чемпіонка Аліна Кабаєва, яка після дворічної перерви повернулася у великий спорт й успішно виступила на першому етапі «Гран-прі Москви», і срібний призер Ігор—2004 Ірина Чащина. Ці гімнастки і ще одна представниця російської збірної Ляйсан Утяшева разом із головним тренером збірної Іриною Вінер цими днями поїдуть на показові виступи до Якутії.

Першого дня на турнірі «Кубок Дерюгіних» спортовки змагатимуться в багатоборстві. Тоді визначаться учасниці етапу «Гран-прі», що відбудеться другого дня змагань. Учасниці розіграють комплекти нагород у чотирьох окремих видах багатоборства. Україну представлятимуть її визнані лідери Ганна Безсонова та Наталя Годунко.

Наступний після київського етап пройде 25—26 березня у французькому місті Тьє.

Хокей. Відкритий чемпіонат Білорусі. Плей-оф. Київський «Сокіл» удома програв два матчі поспіль білоруському клубу «Хімволокно» з Могильова — 3:4 і 1:2. Тепер для виходу в наступний раунд змагань могилівцям треба у двох матчах, які пройдуть на майданчику білоруської команди, здобути лише одну перемогу. Нагадаємо, що серія плей-оф триває до трьох перемог однієї з команд.