Футбол. Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Матч у відповідь. 14 березня.

«Інтер» (Італія) — «Аякс» (Нідерланди). 1:0. Мілан. «Джузеппе Меацца». 49 900 глядачів. Гол: Станкович, 58. На 27-й хвилині Адріано («Інтер») не реалізував пенальті. Перший матч — 2:2.

Після тривалої дискваліфікації вболівальників «Інтера» (покарання за хуліганські дії) цей поєдинок проходив за наявності глядачів на трибунах. Зрозуміло, тифозі гаряче підтримували своїх. А «Інтер», у свою чергу, дуже старався і, зрештою, домігся свого. Однак варто віддати належне й гостям, котрі билися до останнього.

Тепер визначилися всі чвертьфіналісти турніру. Суперник «Інтера» — добре знайомий нам іспанський «Вільярреал».

Бережіть тренерські серця!

Футбольну громадськість країни засмутила звістка про хворобу тренера «Волині» Віталія Кварцяного. Минулого четверга цей талановитий фахівець, на жаль, переніс інсульт. Але приємно те, що здоров’я пана Кварцяного поволі йде на поправку.

Віталій Володимирович лежить в обласній луцькій лікарні. Медики забрали в нього всі мобілки. І наполегливо рекомендують йому 20 днів цілковитого спокою. Щоб навіть не підходив до команди. Його син і дружина чергують у палаті, змінюючи одне одного.

Самопочуття Кварцяного погіршилося ще п’ятого березня після нічиєї в матчі із «Закарпаттям». Віталія Володимировича дуже засмутив нічийний результат. У потязі його відпоювали пігулками. Потім він поїхав до Одеси на зустріч тренерів із президентом ПФЛ Равілем Сафіулліним. І там Кварцяний спустошив запаси серцевих ліків тренерів-колег. Минулого четверга ввечері дивився вдома матчі Кубка УЄФА, а о 23.00 знепритомнів.

Покарали хуліганів

Нападник донецького «Шахтаря» Фернандіньйо, якого в матчі 21-го туру з «Металістом» було вилучено з поля за удар рукою в обличчя гравця харківської команди, дискваліфіковано на три зустрічі. Таке саме покарання отримав й оборонець «Кривбасу» Михайло Старостяк, котрий після зупинки гри головою вдарив в обличчя футболіста київського «Арсеналу» Пірича.

Однак на адресу ПФЛ від керівництва «Кривбасу» надійшов лист за підписом спортивного директора клубу Литовченка з проханням зменшити кару Старостякові до одного поєдинку дискваліфікації. Мотивація? Старостяка у клубі вже покарали, і, мовляв, футболіст «Арсеналу» Пірич сам провокував Старостяка на грубість...

Бюро ПФЛ вирішило не повертатися до цього питання. А от з ініціативи одного з членів бюро, можливо, розглядатиметься ситуація з висловлюванням тренера «Шахтаря» перед календарною грою з «Металістом». Нагадаємо, що пан Луческу знову критикував суддівство в українському чемпіонаті і натякав на те, що київському «Динамо» симпатизують арбітри та керівництво ФФУ.