Президент України Віктор Ющенко переконаний, що після парламентських виборів зовнішньополітичний курс України на євроатлантичну інтеграцію залишиться без змін. Про це він заявив учора на розширеній прес-конференції за участі представників центральних і регіональних ЗМІ, присвяченій майбутнім виборам до Верховної Ради України. Водночас Президент відзначив, що Росія була, є і буде стратегічним партнером для нашої країни. При цьому він вважає, що помилково перед виборами розхитувати ситуацію в нашій країні мовними, церковними чи інтеграційними питаннями.

Нинішню виборчу кампанію Президент вважає нединамічною і примітивною. Що ж до падіння рейтингу його політичної сили, то, на думку Ющенка, це пов’язано з кадровими прорахунками стосовно окремих членів помаранчевої команди. «Помилка була не в ідеї і не в цінностях, а в кадрах. Частині тих людей, які брали участь у помаранчевій революції, які стояли поруч на Майдані. Які були першокласними діячами на Майдані, але, потрапивши до службових кабінетів, ідеали держави замінили низькою примітивною вигодою», — сказав Президент.

А ще Віктор Ющенко розкритикував опозиційні партії і блоки за використання негативних образів у їхній політичній рекламі. «Мені не подобається, що опозиція в передвиборній платформі за основу взяла песимізм», — сказав Ющенко.

На прес-конференції Президент також заявив, що українська сторона досі не має достатньої інформації про засновників газового посередника «Росукренерго». За його словами, влада робить усе можливе, щоб одержати інформацію про «Росукренерго» «і оголосити їх у ЗМІ, наскільки це можливо українській стороні».

Інтерес до «Росукренерго» з боку громадськості Ющенко пов’язує з тим, що певні політичні сили «одержали дискомфорт з утворенням цієї сили і втратою тих вигод, які вони одержували ще кілька років тому щодо газу і щодо фінансів». «Зважаючи на те, що деякі сили хотіли зробити ревізію часу і повернути на поле гри ті структури, з котрими їм удавалося співробітничати, виникла політична полеміка, що «Росукренерго» це не прозора, не відкрита структура», — сказав він.