У Дніпропетровську на основі закритого торік «Металурга» розпочалося довгоочікуване будівництво суперсучасного футбольного комплексу. Останніми роками на бігових доріжках і в глядацьких секторах колишнього спортивного об’єкта металургійного заводу імені Петровського повним ходом ішла торгівля заморськими речами. Тепер на місці вчорашнього базару — ударна будова. За півтора року планується не тільки цілком обновити ігрове поле, привести його в повну відповідність зі світовими стандартами, а й створити могутню інфраструктуру для проведення міжнародних зустрічей. Зокрема, передбачено звести кілька п’ятизіркових готелів. Розмах будівництва вражає. Загалом територія стадіону займе до семи гектарів майже в самому центрі міста. Але і цієї площі авторам грандіозного проекту, з’ясувалося, недостатньо. Під план реконструкції підпадають частина прилеглих житлових кварталів, сусідні вулиці, військова частина і перша міська лікарня. На їх місці буде побудовано мережу магазинів, розважальних закладів, барів і ресторанів, нову силову електропідстанцію.

Наразившися на проблему нестачі території під нову забудову, місцева влада і футбольний клуб «Дніпро» уже звернулися до представників Міноборони з пропозицією перевести військову частину з міста в селище Гвардійське в Новомосковському районі, пообіцявши натомість сповна виплатити військовим оцінну вартість землі в мегаполісі. Що стосується лікарні, то її старі корпуси планують зруйнувати, а ліжковий фонд — розосередити в інших лікувальних закладах. Процес уже пішов.

Сам «Металург» після капітальної реконструкції вміщатиме більш як 30 тисяч глядачів. Над трибунами намічено змонтувати просторий дах із сучасних матеріалів. А самі трибуни розділити на чотири автономні сектори. Передбачено VІP-ложі, де місця бажаючі зможуть викуповувати на весь футбольний сезон.

Як пообіцяв міський голова Іван Куліченко, уже восени 2007 року в День міста на оновленому «Металурзі» відбудеться перший міжнародний футбольний матч у рамках відбірного турніру європейського чемпіонату.

Дніпропетровськ.