Чергове підвищення цін на енергоносії не застало зненацька колектив Луцького державного спиртогорілчаного комбінату. Адже питання їх заощадження, як і збільшення випуску якісної продукції та її реалізації тут вирішують уже не один рік.

Перше, що впадає у вічі, коли потрапляєш на комбінат, це відсутність звичних клубів пару над підприємством. Саме за цим ще кілька років тому визначали: працює комбінат чи ні. Сьогодні лише хлібний запах браги нагадує перехожим, що поруч діє специфічне виробництво. А куди ж спиртовики поділи пар? Відтепер його як конденсат знову повертають у виробництво. Так само, як і гарячу дефлегматорну воду. У такий спосіб за рік тут заощаджують сотні кубометрів води й тисячі — газу. Проходячи територією комбінату, під ногами вже не побачиш чітко викреслених від талого снігу схем теплотрас. Сяк-так ізольовані, вони багато років дарма гріли землю. Зелену травичку можна було побачити навіть у січні. Тепер усі теплопроводи на естакадах. Попередньо їх ізолювали ще на львівській фірмі «Енергоресурсінвест». Лише цей захід дав змогу заощадити на виробництві кожного декалітра спирту 0,76—0,78 кубометрів газу. За добової потужності підприємства в 1200 декалітрів економія виходить істотна. Ще 0,6 кубометра на декалітрі спирту комбінат зберігає завдяки застосуванню в котлі сучасного пальника виробництва ТОВ «Спецгазпром» із Запоріжжя. Ця новинка дала можливість не лише знизити витрати газу на 4—6 відсотків, а й встановити електродвигуни вдвічі меншої потужності, підвищити безпеку роботи котельні.

Усі ці зміни тут розпочали 2003 року, коли директором став Ростислав Іванов. На той час підприємство було збитковим, мало значну заборгованість зі сплати акцизного збору. Оновлюючи виробництво, замінили високотемпературне розварювання крохмалевмісної сировини — розмелене пшеничне та житнє зерно — на низькотемпературне. Технологічний процес нині відбувається при температурі 85—90 градусів, тоді як раніше при 145—150. Завдяки впровадженню цієї новинки споживання газу на виробництво декалітра спирту скоротилося ще майже на два кубометри, а загалом — з 13—14 кубометрів до 7,2—7,5. Якщо в 2003 році, виробивши 363 тис. декалітрів горілки і 169 тис. декалітрів спирту, комбінат спожив 2 млн. 546 тис. кубометрів газу, то в 2005-му на виготовлення 659 тис. декалітрів горілки і 282 тис. декалітрів спирту комбінат витратив 2 млн. 266 тис. кубометрів газу. За більш як півтораразового зростання обсягів виробництва його витрати значно зменшилися. Загальна економія за минулий рік становила 623 тис. кубометрів.

Досвід цього комбінату з питань енергозбереження зацікавив керівництво концерну «Укрспирт». Наприкінці лютого на ЛСГК приймали гостей — директорів підприємств галузі, головних інженерів спиртових заводів, науковців. Перший заступник голови концерну «Укрспирт» Віталій Сосницький відзначив на семінарі успішну роботу комбінату з нарощування обсягів виробництва, поліпшення якості продукції, заощадження енергоресурсів.

Згадане луцьке підприємство є унікальним і в Україні. Лише тут під одним дахом виробляють спирт і горілку. Це допомагає лучанам краще керувати технологічним процесом. Недарма місцевий спирт і горілка вважаються одними з найкращих, вони не раз виборювали нагороди на різноманітних ярмарках, виставках, дегустаційних конкурсах.

Важливо і те, що це порівняно невелике підприємство торік сплатило 52 млн. різних податків, в тому числі 44,8 млн. гривень акцизного збору, що на 10,9 млн. більше, ніж в 2004 році. Незважаючи на значний приріст виробництва, це державне підприємство має намір не знижувати темпів і цього року. Зауважу також, що за високої насиченості вітчизняного ринку високоякісною продукцією, луцька горілка не залежується на складах, вона знаходить збут і в області, і в Україні, і за її межами.