Турин (Італія). Зимові параолімпійські ігри. У перші два дні українські спортовці вибороли десять медалей, три з яких — золоті. У змаганні біатлоністок (10 км) серед спортовок із вадами опорного рухового апарату наші дівчата захопили весь п’єдестал пошани. Перемогу святкувала Олена Юрковська, Людмила Павленко була друга, Світлана Трифонова — третя. Юрковська стала дворазовою чемпіонкою ігор, вигравши ще й лижні перегони на 2,5 км. У Павленко тут була «бронза».

«Золото» в перегонах на 12,5 км серед біатлоністів із вадами зору виборов українець Віталій Лук’яненко. На такій само дистанції у жінок срібної медалі удостоєна Тетяна Смирнова. Ще одну срібну відзнаку заслужила Юлія Батенкова в перегонах на 12,5 км серед спортовок із вадами опорного рухового апарату.

Срібним призером у лижних перегонах на 5 км серед спортовців з вадами опорно-рухового апарату став наш Юрій Костюк. На такій само дистанції і такій категорії бронзовою нагородою відзначено Юлію Батенкову. У загальнокомандному заліку Україна після двох днів посідала друге місце — три золоті, чотири срібні і три бронзові медалі. Попереду Росія — 3, 5, 3. На третій позиції — Німеччина (3, 2, 3).

Легка атлетика. Москва (Росія). Чемпіонат світу в залах. 10—12 березня. Українка Людмила Блонська (на знімку) виборола золоту медаль у п’ятиборстві. З п’яти стартів українка святкувала перемогу в бігу на 60 метрів з бар`єрами та у стрибках у довжину. У стрибках у висоту Блонська стала другою, а в бігу на 800 метрів та в штовханні ядра вона посіла четверте і шосте місця відповідно. За сумою п’яти видів Блонська набрала 4685 очок, що стало її особистим рекордом.

Золоту естафету наступного дня підхопив Іван Гешко (на знімку), який був перший на фініші фінального забігу на 1 500 метрів (3.42,08). Срібну і бронзову медалі вибороли кенійці, відповідно Даніель Комен (3.42,55) і Елькана Ангвені (3.42,98).

Бокс. Гамбург (Німеччина). Українець Володимир Сидоренко захистив титул чемпіона світу за версією WBA в легкій вазі. Його бій проти Рікардо Кордоби з Панами тривав усі дванадцять раундів. Один з арбітрів віддав перевагу Сидоренку (118:111), інші два назвали однаковий рахунок — 114:114.

Триатлон. Агабі (Йорданія). Етап Кубка світу. Стартували 69 спортовців. Наш Володимир Полікарпенко виграв перше місце (1 година 47 хвилин 33 секунди).

Гандбол. Ікаст (Данія). Кубок ЄГФ 1/4 фіналу. Перший матч. «Ікаст» — «Мотор». 27:29. Матч у відповідь відбудеться 18 березня в Запоріжжі.

Баскетбол. Чемпіонат країни. Суперліга. Чоловіки. «Кривбасбаскет—Люкс» — БК «Київ». 76:107. «Азовмаш» (Маріуполь) — «Черкаські мавпи». 87:68. «Дніпро» (Дніпропетровськ) — МБК «Миколаїв». 117:91. «Львівська політехніка» — МБК «Одеса». 95:84. «Пульсар» (Рівне) — «Київський будівельник». 65:63. «Політехнік» (Харків) — «Сумихімпром». 103:87. «Хімік» (Южний) — СК «Маріуполь». 105:72.

Футбол. Минулої суботи призупинено будівництво офісно-торговельного центру перед київським спорткомплексом «Олімпійський», що ставило під сумнів подальшу участь України в тендері за право прийняти разом з Польщею чемпіонат Європи—2012 і проведення матчів збірної країни у столиці нашої держави.

Таке рішення міський голова Києва Олександр Омельченко прийняв після наради робочої групи при секретаріаті Президента України Віктора Ющенка. Про це кореспондентові «Голосу України» повідомив керівник дирекції з підготовки Євро—2012 Іван Федоренко.

Ліга чемпіонів. У Парижі, де на 17 травня призначено фінал, відбулося жеребкування чвертьфіналів і півфіналів. 1/4. 1. «Арсенал» (Англія) — «Ювентус» (Італія). 2. «Ліон» (Франція) — «Мілан» (Італія). 3. «Вільярреал» (Іспанія) — переможець матчу «Аякс» (Нідерланди) — «Інтер» (Італія), який відбудеться сьогодні. 4. «Бенфіка» (Португалія) — «Барселона» (Іспанія). Поєдинки відбудуться 28 березня і 5 квітня. У півфіналах зійдуться переможці пар 1—3 та 2—4. Зустрічі — 18 і 26 квітня.

Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.