Голова Верховної Ради Володимир Литвин на прес-конференції після погоджувальної ради висловив сподівання, що парламент проявить політичну волю, схвалить ті зміни та доповнення до виборчого законодавства, які не викликають заперечень у різних політичних сил і унеможливлять порушення під час голосування. «Наші зобов’язання — Верховної Ради, Президента і ЦВК, і головним чином громадськості та спостерігачів — не дати будь-яких підстав для фальшування виборів», — наголосив В. Литвин. Він також повідомив, що на погоджувальній раді, в якій також брав участь голова ЦВК Ярослав Давидович, домовилися провести через телебачення навчання працівників виборчих комісій, а також роз’яснення виборцям щодо їх участі у голосуванні.

Глава парламенту також поінформував, що до Верховної Ради звернувся в. о. Прем’єр-міністра Юрій Єхануров з пропозицією розглянути чотири так звані «сотівські» законопроекти, і на погоджувальній раді було прийнято рішення розглянути раніше не підтримані парламентом документи. Але одностайної позиції щодо сотівських законопроектів, так само як і щодо законопроекту про недоторканність депутатів місцевих рад, між всіма фракціями немає.

У Голови Верховної Ради є значні сумніви і щодо того, що цього тижня буде розглянуто законопроекти про Кабінет Міністрів України. За словами В. Литвина, лунало дуже багато критики на адресу цього законопроекту, але не всі депутатські фракції та групи подали свої зауваження та пропозиції до тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради оопрацювання цього документа. А робоча група досі так і не змогла провести засідання щодо законопроекту про Кабмін.

Водночас Голова Верховної Ради спрогнозував, що новий склад Кабінету Міністрів буде сформовано вже у травні. За чинними законами та Конституцією, нагадав В. Литвин, результати парламентських виборів мають бути оприлюднені не пізніше як за 15 днів після голосування, впродовж місяця після виборів у Верховній Раді повинно відбутися перше пленарне засідання парламенту і сформуватися коаліція, яка запропонує Президентові України кандидатуру прем’єра. А на формування нового уряду відведено два місяці.

Відповідаючи на запитання про майбутню коаліцію у Верховній Раді, Володимир Литвин заявив: «Хотів би, щоб у нас була Верховна Рада, яка відповідала б інтересам українського суспільства. А підносити снаряди не збираюся».