В Україні готується масштабна фальсифікація виборів. Про це заявив кандидат у народні депутати від «Нашої України» Руслан Князевич. За його словами, в кількох областях України списки виборців перекладені цього року на українську мову, що дає додаткову можливість для фальсифікацій. Крім того, у списках виборців, що подані до ЦВК, більш як мільйон двійників. Князевич закликав усіх перевірити наявність своїх прізвищ у списках та прийти і проголосувати.

* * *

Блок Бориса Олійника та Михайла Сироти виступає проти цензури на телебаченні. «Ми заявляємо про те, що інформаційна блокада, яку застосовано проти нашої сили, є ознакою відсутності в Україні свободи слова, — йдеться в заяві. — Нашій політичній силі відмовили в участі у політичних дебатах, у тому числі на «5 каналі», мотивуючи це тим, що вже начебто все вирішено без нас».

* * *

Блок «Київ — європейська столиця» виступає за поступове скорочення кількості «маршруток» і їх заміну якісним громадським транспортом. «В жодній нормальній європейській країні ви не побачите такого жахливого транспорту, як «маршрутки», — каже один з лідерів блоку «Київ — європейська столиця», архітектор Андрій Миргородський. — Але скрізь є сучасні автобуси і трамваї, які відповідають всім вимогам безпеки та комфорту». На переконання блоку «Київ — європейська столиця», зменшення кількості «маршруток» — один із механізмів боротьби із «пробками».

* * *

Минулої суботи кандидати в народні депутати від «Віче» та керівництво партії підписали угоди. Кожен із кандидатів взяв на себе відповідальність за реалізацію у Верховній Раді України плану розвитку країни. Також кандидати зобов’язалися скласти з себе депутатські повноваження, якщо їхня діяльність не відповідатиме інтересам суспільства.

* * *

Нині на Одещині у дільничних виборчих комісіях не вистачає близько 600 скриньок для голосування. «Упевнений, що до дня голосування проблема відсутності скриньок буде вирішена, — заявив «Голосу України» голова Одеської міської територіальної виборчої комісії Дмитро Монохіді. За його словами, уже надруковано 1,5 мільйона бюлетенів для виборів міського голови й до міської ради.

* * *

Третина з 1245 кримських дільничних комісій усіх рівнів не готові до виборів 26 березня, не укомплектовані необхідним — було відзначено в Сімферополі на зборах представників усіх учасників передвиборного процесу. На половині виборчих дільниць немає телефонів, сейфів для зберігання бюлетенів і транспорту, навіть вивісок, чимало проблем зі списками виборців. Більш як сто дільничних комісій досі не укомплектували свій склад.

* * *

Семінар-тренінг на тему «Аналіз політичних партійних програм» проходить у Кіровограді. Його організувало регіональне об’єднання громадян «Інститут соціокультурного менеджменту». Організатори семінару запропонували виборцям кілька порад. Скажімо, перевірити, чи знає кандидат від політичної партії власну програму і чи розуміє, чим вона відрізняється від програм інших партій. Або з’ясувати не тільки те, кому від втілення програми в життя стане краще, а й кому — гірше.

За повідомленнями власних кореспондентів, прес-служб політичних партій і блоків.