Суми. Сумський підприємець Сергій Сергієнко четвертий рік домагається справедливості у справі банкрутства ВАТ «Гумотехніка». «Голос України» кілька разів виступав з публікаціями про нерівну боротьбу сумчанина.

Свого часу на «Гумотехніку» накинув оком Володимир Щербань. І одразу зажадав, аби власники віддали йому за безцінь акції підприємства. Один Сергієнко не скорився. І тоді, щоб уникнути «дружніх» обіймів «правосуддя», Сергієнко на кілька років змушений був залишити Суми. Невдовзі за загадкових обставин загинув його син.

З надією на торжество Закону Сергієнко повернувся додому після перемоги помаранчевої революції. Та замість пошуків зниклих мільйонів нові можновладці з філософським спокоєм дивилися, як тепер уже інші спритники підвели під банкрутство фінансово благополучне підприємство — ВАТ «Сумський завод гумотехнічних виробів». І не тільки дивилися.

Як стало відомо редакції, саме з подачі нинішніх місцевих керманичів у сумського правдолюбця розпочалася чергова чорна смуга — ним знову зацікавилися правоохоронці. Чи не тому, що, відстоюючи правду, Сергієнко тепер подав позови до суду за бездіяльність на обласного прокурора, голову Господарського суду області та ліквідаторів...