Скандалом завершилася сесія харківської обласної ради, фактично так і не почавшись. До її порядку денного під № 20 було включено питання про розгляд подання прокурора про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності депутатів місцевих рад. Так хитромудро був закамуфльований жаданий план оранжевої влади посадити за ґрати напередодні виборів одного з найлютіших своїх опонентів Євгена Кушнарьова. У разі згоди на позбавлення депутатського імунітету депутата Харківської облради Є. Кушнарьова можна було говорити про перспективу справи майже річної давнини про сепаратизм. Але розглянути питання, власне кажучи, сесії так і не вдалося.

У політичному протистоянні в сесійній залі зійшлися не менше десяти найяскравіших народних депутатів України з протиборчих угруповань, на площі перед будинком облради — тисячі їхніх прихильників. А в результаті так і не вдалося зібрати кворум. До того ж у зриві сесії кожна зі сторін звинувачувала протилежну.

За словами Євгена Кушнарьова, який не отримав офіційного дозволу на виступ, але все-таки звернувся до колег з допомогою внесеного в зал мегафона, перебуваючи в Києві в адмінприміщенні Президента, голова облдержадміністрації Арсен Аваков отримав замовлення зірвати сесію обласної ради.

На запитання, чи правда це, Арсен Аваков зазначив, що це все — неправда, а сесію зірвав сам Кушнарьов, знову прикрившись від відповідальності депутатською недоторканністю.

Харків.