75 із 94 депутатів Івано-Франківської обласної ради повторно боротимуться за мандати в раді нового скликання. Найбільше їх (15 осіб) зареєстровано у списках виборчого блоку «Національний вибір», куди на регіональному рівні ввійшли обласні осередки КУН і УРП «Собор». 14 обласних обранців значаться у виборчих списках «Нашої України», 9 — у БЮТ, 8 ітимуть до майбутньої облради від Українського Народного блоку Костенка і Плюща.

* * *

Напередодні виборів у Харкові зі списків виборців «зникла» багатоповерхівка з усіма її мешканцями. Жителям трьох під’їздів будинку-фантома на вулиці Космонавтів у дільничній комісії порадили кожному особисто скласти скаргу на ім’я керівника з проханням внести їхні прізвища до загального списку.

* * *

Дата і формат теледебатів на «5 каналі» лідера Партії регіонів Віктора Януковича і в. о. Прем’єр-міністра Юрія Єханурова ще не визначені. Повідомляючи про це одному з інтернет-видань, радник В. Януковича Ганна Герман підтвердила інформацію про досягнення принципових домовленостей з приводу цих дебатів. Нагадаємо, що за повідомленнями прес-служби блоку «Нашої України», ця політична сила викликала на дебати Віктора Федоровича «з першого дня виборчої кампанії, зупинилася на даті 24 березня».

* * *

Згідно з виборчим законодавством оприлюднення рейтингів політичних партій та блоків забороняється за 15 діб до дня голосування. Натомість букмекерські контори почали роботу над власним варіантом рейтингів. Так, у Києві почали приймати ставки на результати березневих парламентських виборів. Загалом передбачено два види таких ставок — на кількість прохідних партій і відсотки набраних ними голосів виборців. За даними столичних букмекерів, ставки на «політичних конячок» поки що один до двох. Сьогодні на переможця ставлять до тисячі гривень. Якщо партія набирає більш як 25 відсотків голосів — виграш подвоюється. Ажіотаж в конторах очікують 26 березня.

* * *

Керівники Верховної Ради АРК — члени Партії регіонів, які разом з партіями «Російський блок» і «Союз» виступили ініціаторами референдуму стосовно державного статусу російської мови на півострові, звинуватили кримського прем’єра Анатолія Бурдюгова у намірах зірвати проведення референдуму і пригрозили відставкою. Глава уряду автономії заявив, що виконати постанову Верховної Ради АРК про проведення на півострові мовного референдуму неможливо, бо кошти для цього в бюджеті півострова не передбачені. Тож на президії Верховної Ради АРК заступник її голови, лідер крайової організації Партії регіонів Василь Кисельов погрожував: «Якщо будуть спроби зірвати референдум, ми залишаємо за собою право привести до Сімферополя десятки тисяч виборців, які підписалися за проведення референдуму. А. Бурдюгова «регіонали» звинуватили не лише у саботажі підготовки референдуму, а й у намірах зірвати вибори на півострові.

За повідомленнями власних кореспондентів, прес-служб політичних партій та інформагентств.