6 березня в Національній філармонії України в 75-ту річницю з дня народження видатного українського композитора і поета Олександра Білаша відбувся великий вечір-концерт, присвячений його пам’яті. Зворушливими спогадами про нього поділилися відомі поети Борис Олійник, Дмитро Павличко, Іван Драч, народний депутат України Іван Бокий, інші громадські діячі й митці.

Звучали на вечорі найкращі пісенні твори ювіляра — Героя України, народного артиста України і СРСР, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка. В його творчому доробку, наголошувалося, — опера «Прапороносці», дві моноопери, два концерти для фортепіано з оркестром, симфонічні поеми і оперети, чимало музики до театральних вистав і кінофільмів, романси, балади, понад 300 пісень. А такі його пісні, як «Два кольори», «Ясени», «Прилетіла ластівка», «Цвітуть осінні тихі небеса», «Колискова» та інші, стали воістину народними.

«Злилися в мені мелодія і слово воєдино», — написав в одному з своїх віршів Олександр Іванович, автор і дев’яти друкованих поетичних збірок. Вечір-концерт провела його донька — ведуча музичних програм Українського радіо, журналіст Олеся Білаш.