Майже чотири мільйони гривень передбачено у бюджеті міста Вінниці на нинішній рік на оздоровлення медиків і підвищення їх фахової кваліфікації. У попередні роки такої статті витрат взагалі не було. Крім того, істотно, у 27 разів (!), збільшено кошти на ремонт лікарень. Загалом на охорону здоров’я депутати запланували бюджетних асигнувань більше, ніж торік, на 34,2 відсотка. Такого показника зростання не має жодна інша галузь.

Головне, щоб вінничани були здоровими, вважає в. о. міського голови Володимир Гройсман. Кожна людина, незалежно від місця роботи і посади, повинна мати можливість оздоровити себе під час відпустки.

Молодий керівник міста, а В. Гройсману лише 28 років, задоволений тим, що вдалося збільшити фінансування усіх бюджетних галузей. Освіта отримає коштів більше на 29,5 відсотка. Вдвічі збільшено видатки на капітальний ремонт шкіл. «Годі тягнути з батьківських кишень!..» Передбачені кошти школи отримають вчасно, а не так, як у минулому році. На календарі вже був грудень, а на ремонт шкіл з казни видали лише четверту частину передбачених грошей. Також на 50 відсотків збільшено фінансування харчування діток у дитсадках. До речі, ще одна така нова дошкільна установа з’явиться восени цього року в житловому мікрорайоні «Поділля». До першого вересня планують відкрити нову школу, яку раніше не вдавалося добудувати протягом десяти попередніх років.

Саме напередодні сесії міськради комунальні служби міста отримали дев’ять нових сміттєвозів. Загалом на придбання нової техніки для названої галузі виділено суму, що в 34(!) рази більша за минулорічну. До того ж у грудні 2005 року комунальникам виплатили усі борги, які накопичилися протягом десяти останніх років. Депутати підтримали пропозицію в. о. міського голови про зміну технології ремонту міських доріг. Латати їх за правилом «асфальт — у калюжу» більше ніхто не буде. Передбачених у бюджеті 10 мільйонів гривень на капремонт 172 кілометрів міських доріг недостатньо, тому ще 20 мільйонів планують отримати з муніципальної позики. Є також попередня домовленість про надання цільової субвенції з обласного бюджету.

Вінниця.