Баскетбол. Кубок Європи. БК «Київ» (Україна) — «Енерджі» (Німеччина, Кельн). 71:64 (9:15, 15:19, 18:11, 29:19). К: Грір — 11 очок + 3 підбирання, Ніколич, Ніссім — по 11, Луковський — 10, Джованонні — 10 + 8 підбирань, Харріс — 9, Буцький — 3, Лончар — 3 + 5 підбирань, Варда — 3. Найрезультативніші в гостей: Макелрой — 17, Джордан — 15.

Чемпіон України другий рік поспіль виходить до «Фіналу чотирьох» Кубка Європи. Хоча вирішення цього завдання було під сумнівом до останніх хвилин третьої зустрічі.

Протягом першої та другої десятихвилинок наша команда діяла не найкращим чином. Господарі закинули лише 24 очки і програли першу частину поєдинку — 24:34. Нічого не виходило в нападі, багатьох помилок припускалася оборона. Німецька команда ліпше діяла на підбираннях і на своєму, і на чужому щиті. Гості дуже чітко й дисципліновано захищалися.

І лише наприкінці третьої чверті зустрічі баскетболісти БК «Київ» збагнули, що поїзд може рушити і без них. І скоротили відставання до трьох очок — 42:45. А на початку завершальної частини матчу кияни вийшли вперед. І надалі вже не поступилися суперникові, довівши справу до перемоги.

Отже, до «Фіналу чотирьох», окрім БК «Київ», вийшли також іспанський «Ховентуд», російські «Динамо» (Санкт-Петербург) і «Хімки» з Підмосков’я. Де відбудеться цей турнір? Поки що невідомо. Здорово було б, якби обрали Київ.

Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.