Міністр освіти і науки не був би міністром, якби спілкувався лише з чиновниками і керівниками регіонів і навчальних закладів.

У цьому зайвий раз переконалися студенти Черкаського державного технологічного університету (ЧДТУ) під час зустрічі з ними.

Говорили, звичайно, і про студентське самоврядування, яке Станіслав Ніколаєнко активно і цілеспрямовано «проштовхує» в навчальні заклади країни не один рік. З результатами свого невтомного лобіювання він ознайомився, зокрема, в ЧДТУ.

Тут давно своє «я» демонструють студенти перед ректоратом. А той, у свою чергу, лише вітає конструктивні дії та насичені добрими намірами ідеї спудеїв. Їх, між іншим, регулярно висвітлюють у молодіжному WEB-центрі та обласній студентській газеті, редакція якої працює на базі університету. Акумулює і реалізує почини спільно з профспілками і ректоратом студентський парламент.

Під час візиту міністра у провідний вищий навчальний заклад Придніпров’я тут відбувалася традиційна обласна конференція активістів вузівського самоврядування. На зібранні того морозного дня було занадто тепло — спудеї регіону екзаменували міністра.

Чи планує МОНУ виділяти кошти на капітальні ремонти гуртожитків (ЧДТУ, приміром, не отримав жодної копійки на це протягом п’яти років)?

Коли почне працювати механізм заохочення студентів-контрактників, які навчаються на «відмінно»? Як ставиться головний педагог до численних філій в райцентрах і містечках?

Певну інформацію про життя-буття студентів Черкаського технологічного отримав, звісно, і міністр.

Фактом їхнього порозуміння можна вважати фото на згадку.

Черкаси.