38 мільйонів бюлетенів має виготовити Центральна виборча комісія для проведення парламентських виборів 2006 року. Виконуватиме цю роботу поліграфкомбінат «Україна». Щоб встигнути вчасно надрукувати всю необхідну кількість бюлетенів, комбінат працює у три зміни. У цьому журналісти могли переконатися на власні очі під час учорашніх відвідин комбінату. Собівартість документа з урахуванням усіх затрат — 40 копійок.

Виборчий бюлетень матиме фіолетовий колір, 78 сантиметрів завдовжки. Друкуватиметься на папері з водяними знаками, зразок яких затверджено Центрвиборчкомом.

— Жодних маніпуляцій із бюлетенями під час виборів не буде,— упевнений голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович. — Завдяки високому ступеню захисту. Щоправда, Я. Давидович розповів журналістам лише про деякі з них.

Зокрема, про водяні знаки: «вибори-2006», герб України та бавовняні нитки, вплетені у папір. Останні в ультрафіолеті світяться і нагадують зоряне небо. Кожен бюлетень матиме номер виборчої дільниці, а відтак використати його на іншій дільниці буде неможливо. А про деякі інші ступені захисту, за словами Я. Давидовича, можна буде довідатися лише після виборів. «Головне — це довіра виборця до бюлетеня, а підробити такий документ у «кустарних» умовах неможливо», — констатував він.

Не менш захищеним, за словами голови комісії, буде й відкріпне посвідчення. Невелике за розміром, воно вміщатиметься у паспорт. В ультрафіолеті чорні друковані літери змінюватимуть колір на зелений. Ручними приладами з ультрафіолетом будуть забезпечені усі виборчі дільниці. Отож проблем не має виникати, упевнений Я. Давидович. Він повідомив також, що ЦВК за сім днів до дня голосування планує отримати всі бюлетені й передати їх окружним виборчим комісіям. Доставку здійснюватиме «Укрспецзв’язок», який забезпечить належну охорону під час транспортування.