Органи виконавчої влади не мають цілісного бачення ситуації в країні. Таку думку висловив Голова Верховної Ради Володимир Литвин на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України за участю Президента і голів облдержадміністрацій.

На жаль, триває практика, коли влада звертає увагу на проблеми, які з’являються нібито несподівано, зазначив Голова Верховної Ради. До того ж, додав він, позитив, про який ідеться у багатьох випадках, не збігається з оцінками і настроєм людей. «Очевидно, це свідчення того, що серйозної розмови про проблеми, які стоять перед державою, що робиться у цьому плані й що належить зробити у суспільстві, не відбувається», — зауважив глава парламенту.

До того ж, за словами Володимира Литвина, за підсумками урядового засідання так і залишилися незрозумілими пріоритети на 2006 рік. Тоді як відкладення цього питання на час після виборів унеможливить здійснення швидкого розвитку країни, переконаний він.

Водночас глава парламенту зазначив, що обіцянка виконувача обов’язків Прем’єр-міністра Юрія Єханурова звільнити низку недбалих місцевих чиновників у квітні «може дати підстави для розгляду цього питання у площині розборок за результатами виборів». За словами Володимира Литвина, для нинішньої влади на парламентських виборах головним має стати не результат, а процес, який повинен бути прозорим і демократичним.