Кожна третя виборча дільниця на Прикарпатті не забезпечена первинними засобами пожежогасіння, має проблеми з евакуаційними виходами. На кожній десятій немає пожежної сигналізації, 95 будівель експлуатуються з порушеннями правил проведення електромережі. До таких висновків прийшли працівники головного управління МНС в області під час рейдової перевірки виборчих дільниць. Найгірша ситуація на дільницях, що розташовані у старих сільських клубах чи народних домах. Загалом інспектори намітили понад 10 тисяч протипожежних заходів, які необхідно виконати найближчим часом. Проте з виділенням коштів на ці потреби поки що сутужно.

* * *

Для поновлення повноцінних переговорів про помаранчеву коаліцію треба зробити «кілька конкретних українських кроків». Так вважає лідер Українського народного блоку Костенка і Плюща Юрій Костенко. Зокрема він пропонує відкликати з Верховної Ради законопроекти, які надають особливі права російській мові.

* * *

Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції Михайло Поживанов, завітавши до Львова, був прикро вражений ситуацією, що склалася там довкола виборів.

— У мене з’явився рубець на серці, коли міський голова Василь Куйбіда прийшов на зустріч у бронежилеті. Невже це можливо у Львові? — зазначив депутат.

На жаль, у штабі Куйбіди є така інформація. Під час попередніх виборів міського голови невідомі зловмисники погрожували родині Куйбіди. Довелося її вивезти. Погрожували також отруєнням водогону.

Тим часом біля будинку ВАТ «Львівобленерго» з’явився бронетранспортер і наряди міліції — як пересторога проти можливого захоплення. Нині в центрі уваги електорату — вибір: голосувати за бізнесово-політичні чи громадські інтереси.

* * *

Виборча комісія АРК затвердила текст і форму бюлетеня для голосування в багатомандатному виборчому окрузі з виборів депутатів Верховної Ради АРК. Бюлетень, розмір якого становить 210 на 800 мм, буде віддруковано на папері білого кольору з світло-зеленою сіткою у вигляді малого герба України.

* * *

Юлія Тимошенко не хоче створювати жодних політичних коаліцій. Про це лідерка БЮТ заявила на прес-конференції в Донецьку.

— Із ким створювати коаліцію — це питання, на яке складно знайти відповідь, — зазначила вона. — Тому що з одного боку — Партія регіонів, з другого — самі знаєте, хто.

Водночас вона зауважила, що БЮТ шукатиме для об’єднання депутатів із чесною й достатньо послідовною позицією в парламенті.

За повідомленнями власних кореспондентів, прес-служб політичних партій та інформагентств.