Фракція промисловців і підприємців глибоко стурбована ситуацією навколо Державного міжнародного аеропорту «Бориспіль». Для нас є очевидним, що складні проблеми власності на землю і майно, управління стратегічним державним об’єктом свідомо переводяться в площину гучного довготривалого політичного скандалу. Зацікавлені політичні сили використовують деталі конфлікту для нагнітання пристрастей та емоцій, які вони вважають невід’ємною частиною передвиборних процесів. Доходить до того, що навіть такі святі речі, як природне прагнення людей до власної безпеки, в тому числі на авіатранспорті, використовуються заради сумнівних балів у виборчій кампанії.

Особливу обуреність нашої фракції викликають спроби зробити лідера ПППУ, секретаря РНБОУ Анатолія Кінаха та членів його сім’ї фігурантами цієї історії, звинуватити в особистій зацікавленості у вирішенні окремих питань діяльності ДМА «Бориспіль».

Фракція діятиме так, щоб не дозволити зробити інтереси безпеки мільйонів пасажирів аеропорту, підприємства, трудового колективу, держави заручниками кон’юнктурних цілей окремих політиків чи бізнес-структур. Ми вітаємо створення Міжвідомчої комісії з проблемних питань навколо ДМА «Бориспіль», а також готовність Ради національної безпеки і оборони України цілком сприяти її діяльності та моніторингу ситуації з метою захисту економічних інтересів держави, підвищення ефективності діяльності аеропорту.

Беззаперечно засуджуючи спроби зробити складні господарські проблеми знаряддям чорного піару, ми не дозволимо чорнити добре ім’я нашого лідера, який, до речі, докладає значних зусиль для виведення «Борисполя» із кризового стану та плідно працює заради зміцнення транспортної, економічної безпеки держави.

Віталій МАЙКО,народний депутат України, уповноважений представник фракції Партії промисловців і підприємців України.