Проблеми розвитку агропромислового комплексу були головними під час робочого візиту Президента України Віктора Ющенка до Вінницької області. Керівник держави ознайомився з роботою двох підприємств — ТОВ «Украфлора—Вінниця» та «Поділля—ОБСТ».

Ми приступили до нового типу аграрної політики на селі, — зазначив Віктор Ющенко, — вона принесла той фінансовий ресурс, який досі не застосовувався. Маємо на сьогодні 25 програм стимуляції села.

Однак найскладнішим залишається питання з відведенням землі і майна. Воно стримує капіталізацію села, блокує надходження до аграрного сектору інвестицій. Найближчим часом уряд сформує такий тип документів, що значно спростять цю процедуру.

Про стосунки з Росією у розв’язанні м’ясо-молочної проблеми. Віктор Ющенко повідомив, що через півтора місяця все повернеться на свої місця. Проте держава не зможе компенсувати селянам втрати, яких вони зазнали через різницю в ціні за здану продукцію. «Мова йде про господарські стосунки, — наголосив Президент, —у яких держава не бере участі, адже компенсація не передбачена жодним законом України».

Під час поїздки на Вінниччину Віктор Ющенко побував у музеї видатного хірурга Миколи Пирогова, а також у некрополі, де вже понад сто років зберігається забальзамоване тіло медика, виступив на Всеукраїнській конференції працівників охорони здоров’я. У розмові з журналістами Президент повідомив, що на розгляд учасників конференції буде представлено нову концепцію системи охорони здоров’я в Україні.