У передвиборний період підвищується політична температура в суспільстві, однак процеси в Україні відбуваються стабільно. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин під час зустрічі з делегацією Комітету риксдагу Королівства Швеція з конституційних питань на чолі з головою комітету Йораном Леннмаркером.

У свою чергу Й. Леннмаркер зазначив, що стосунки між Україною та Швецією «мають і матимуть велике значення», у Швеції з великим зацікавленням спостерігають за політичними процесами, які відбуваються в нашій державі. «У шведських парламентаріїв є єдність у баченні України як члена європейської спільноти. Україна є бажаним учасником загальносвітових процесів», — сказав голова комітету.

Під час візиту до України члени делегації комітету риксдагу мають намір ознайомитися з питаннями Конституції та законодавства, а також економічними процесами в нашій державі. Й. Леннмаркер наголосив, що «для спільної Європи важливо, щоб країни-сусіди розбудовували добробут у себе вдома».

Обговорюючи суспільно-політичну ситуацію в Україні, В. Литвин зауважив, що українська влада надає виняткового значення виборам до Верховної Ради України та до органів місцевого самоврядування. «Для нас надзвичайно важливо, щоб вибори відбулись демократично і щоб люди мали можливість вільно висловити свою позицію», — наголосив він.

Голова Верховної Ради України висловив побажання, щоб міжнародні спостерігачі уважно стежили за дотриманням демократичних стандартів під час виборів. А зі свого боку, запевнив В. Литвин, парламент «робитиме все, щоб вибори відбулися чесно».