Низка політичних сил обвинувачує міського голову Енергодара у використанні адмінресурсу, а прокуратура області — у перешкоджанні виборчому процесу. Попередній міський голова Енергодара змушений був залишити свою посаду відповідно до рішення сесії міськради. У результаті довиборів місто очолив Іван Морщавка, якому вистачило трьох тисяч голосів, щоб очолити місто із 60 тисячами мешканців. Нині він навіть не побажав виставити свою кандидатуру. Він упевнений: термін перебування його на посаді міського голови закінчується 12 червня 2009 року, а нинішні вибори недійсні. У конфлікт втрутився голова Запорізької облдержадміністрації Євген Червоненко. Він заявив: вибори міського голови Енергодара відбудуться 26 березня 2006 року за будь-якої погоди.

* * *

Дніпропетровська міська виборча комісія зареєструвала 11 кандидатів на посаду міського голови. Серед них нинішній позапартійний керівник міської ради Іван Куліченко, парламентарій-комуніст Віктор Борщевський, начальник управління з питань підприємництва та регуляторної політики облдержадміністрації Олег Кужман, бізнесмен Юрій Береза, голова Амур-Нижньодніпровської районної ради Дніпропетровська Андрій Біжко. Міська комісія відмовила в реєстрації студентській «команді» самовисуванців, котрі проживають в одному гуртожитку, за неналежне оформлення документів. Юні кандидати не образились і пояснили, що хотіли перевірити, як діє закон про місцеві вибори.

* * *

«Відмова партій і блоків від участі в теледебатах під приводом високих розцінок на ефірний час каналу «1+1» не може сприйматися всерйоз, — сказала Ірина Горіна, один із лідерів партії «Віче». — Це прояв звичайної боягузливості — небажання відповідати на гострі запитання і тим самим приховати від суспільства свою некомпетентність». Партія «Віче», зі свого боку, підтверджує намір дебатувати в прямому ефірі незалежно від опонента: «Ми впевнені, що право виборця «знати» є фундаментальним».

* * *

Лідер виборчого блоку «Наша Україна» в. о. прем’єра Юрій Єхануров «із задоволенням» готовий брати участь у теледебатах з лідером Партії регіонів Віктором Януковичем. Про це глава уряду заявив у ході робочої поїздки в Харківську область. «Коли дебатуватиму з Януковичем, я на той час візьму відпустку», — сказав глава уряду.

* * *

За позовом члена Соціалістичної партії України Зарічний районний суд Сум закрив до кінця виборчого процесу газети міської організації Республіканської Християнської партії «Громадянин України». Офіційна версія закриття — розміщення на сторінках популярного у сумчан видання підписних листів, які суд ототожнив з матеріалами передвиборної агітації. Водночас республіканські християни розцінюють і позов, і судовий вердикт як помсту за конструктивну критику діяльності міської влади, яку очолює висуванець соціалістів Сергій Клочко. Газета тимчасово припинила своє існування, однак представники РХП збираються апелювати до суду.

За повідомленнями власних кореспондентів та прес-служб політичних партій.