22 лютого в Печерському районі столиці відбулася урочиста зустріч керівництва районної державної адміністрації з молоддю Печерська, яка досягла повноліття. Під час зустрічі 55 молодих печерян отримали з рук голови району Анатолія Коваленка посвідчення громадянина держави — паспорт України.

На Печерську проживає 131 тисяча осіб. З них понад 30 тисяч — молодь активного віку (а, як свідчить статистика, щороку паспорт отримують близько 360 мешканців району). Тому питання реалізації молодіжної політики в районі, за словами Анатолія Коваленка, займає особливе місце.

Як показує досвід роботи, головні проблеми, що турбують молодь сьогодні, — це житло, працевлаштування, освіта й дозвілля.

Суттєвою допомогою у вирішенні житлових проблем молоді стало надання довгострокових пільгових молодіжних кредитів. За період дії розпорядження Київської міськдержадміністрації від 26.02.98 №397 "Про реалізацію молодіжної державної політики в місті Києві" в Печерському районі отримали квартири більше двох десятків молодих сімей.

Для працевлаштування молоді на підприємствах району щорічно бронюються робочі місця. Навчання і перенавчання безробітних здійснюється за 42 професіями і спеціальностями на базі 28 навчальних закладів міста.