Потеплішало. І туману в українському паливно-енергетичному комплексі стало ще більше. В. о. Прем’єр-міністра Юрій Єхануров стверджує, що весь туркменський природний газ у січні 2006 року надходив на баланс ВАТ «Газпром». Він повідомив, що вартість невідвантажених у рахунок оплати природного газу товарів станом на 17 лютого становила 112,202 млн. дол., у тому числі 79,83 млн. дол. — за нерозподіленими між міністерствами і відомствами Туркменистану квотами. Єхануров також повідомив про прийняте Україною рішення заплатити грошима за той обсяг газу, у рахунок оплати якого до Туркменистану було відправлено товарів на загальну суму 16,34 млн. дол., але вони так і не були вчасно отримані туркменською стороною, бо не працював пором через Каспій.

Що стосується загострення ситуації навколо обленерго, то вона є наслідком конфліктних корпоративних відносин. Тому повинна вирішуватися винятково в судовому порядку. Така офіційна точка зору на те, що відбувається.

З минулого року міноритарні акціонери ВАТ «Львівобленерго», ВАТ «Черніговобленерго» і ВАТ «Прикарпаттяобленерго» просять главу держави, уряд, парламент і бізнес-співтовариство навести порядок у виконавчих структурах і дати оцінку діям чиновників, які порушили правові норми. «У нас є підстави побоюватися за свою власність, яка перебуває під загрозою насильного вилучення», — заявляли вони, нагадавши про спроби силового захоплення обленерго перед помаранчевою революцією. Вони також висловили стурбованість «маніпуляціями з реєстром акціонерів, який державні органи намагалися вилучити в офісах ТОВ «Інтер-Реєстр-Сервіс», законного реєстратора обленерго», до якого самі акціонери не мали претензій за чотири роки роботи. За їхніми даними, реєстр мав бути вилучений для того, щоб дати К. Григоришину можливість внести в нього поправки, які б забезпечили йому відновлення контролю над раніше проданими пакетами акцій.

В. о. Прем’єр-міністра України Юрій Єхануров доручив Першому віце-прем’єр-міністру Станіславу Сташевському розібратися із ситуацією, хоча вважає: те, що відбувається, — суто корпоративний конфлікт. Єхануров також попросив Міністерство юстиції надати допомогу Міністерству палива й енергетики або віце-прем’єр-міністрам у разі потреби. За словами в. о. Прем’єр-міністра, такі ситуації виникають через прогалини в законодавстві.