Депутатська група Народного блоку Литвина у Верховній Раді доручила народному депутатові України, доктору технічних наук, члену-кореспонденту Національної академії наук України Нвєру Мхітаряну розробити програму з енергозбереження.

Як повідомив депутат журналістам, ця програма складатиметься з двох блоків: перший — питання технічного переоснащення промислових підприємств, запровадження нових технологій енергозбереження. Другий — щодо економії енергії у житлово-комунальному секторі. «Уряд поспіхом намагається після сильних морозів і техногенної катастрофи в Алчевську вирішити проблему з енергозбереженням, але йому це не вдається через безсистемність у підході до розв’язання такого складного завдання», — вважає Нвєр Мхітарян. Депутати сподіваються, що уряд знайде для себе цікаві моменти у програмі з енергозбереження, яку нині готують.

До речі, Нвєр Мхітарян є організатором і директором Інституту відновлюваної енергетики Національної академії наук України, і його переобрано на цю посаду ще на п’ять років.