Заступник керівника виборчої кампанії блоку «Наша Україна» Роман Зварич вважає, що підписанням коаліційної угоди в односторонньому порядку лідером БЮТ Юлією Тимошенко «суттєво змінено саму сутність документа» і поставлено ультиматум іншим учасникам переговорів про створення «помаранчевої коаліції».

За його словами, всі учасники переговорного процесу висловили здивування з приводу такого одностороннього кроку «леді Ю». Сам він нагадав «один приклад з недавньої історії, коли Віктор Янукович в односторонньому порядку «коронував» себе у Президенти» і що з того вийшло, тому застеріг від таких наслідків лідерку БЮТ. Вихід із ситуації Р. Зварич вбачає в тому, щоб усі учасники переговорів сіли за спільний стіл і визначили дату й місце підписання документа.

***

Офіційний сайт лідера Партії регіонів повідомляє про готовність Віктора Януковича взяти участь у теледебатах з Юрієм Єхануровим. Вимоги такі: формат дебатів мають узгодити обидві сторони. Телеканал мусить мати репутацію об’єктивного і незаангажованого, модератор — незалежний журналіст. Дебатувати з проблем, що дадуть людям можливість зрозуміти, як обидві сили наводитимуть лад у державі.

***

Лідер Партії патріотичних сил України Олександр Зінченко представив першу п’ятірку своїх кандидатів на виборах до Київради. Другим у списку, після самого О. Зінченка, іде В’ячеслав Негода, який упродовж багатьох років був... головою Тернополя, а нині очолює Українську асоціацію місцевих і регіональних влад.

У разі проходження цих партійців до Київради столична влада матиме ще одного (про В. Кличка не забули?) представника боксу — третім номером у списку президент Федерації боксу Юрій Андрійчук. А п’ятим — професійний розвідник Віктор Палій, екс-начальник Головного управління розвідки МО. Чи не тому партактив ППСУ обіцяє найближчим часом нові проекти і гучні заяви?