День України в Турині

Учора на Зимових олімпійських іграх був день України. Міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко і президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, бронзові призери цих ігор з фігурного катання Олена Грушина та Руслан Гончаров взяли участь у презентації нашої країни для членів Міжнародного олімпійського комітету та гостей Олімпіади.

Табло ігор

21 лютого

Біатлон. Естафета. Чоловіки. 1. Німеччина. 2. Росія. 3. Франція.

Ковзани. 1500 м. Чоловіки. 1. Енріко Фабріс (Італія). 2. Шані Девіс. 3. Чад Хедрік (обидва — США).

Лижне двоборство. 1. Фелікс Готвальд (Австрія). 2. Магнус Моан (Норвегія). 3. Георг Хеттіха (Німеччина).

Бобслей. Двійки. Жінки. 1. Німеччина. 2. США. 3. Італія.

Боротимуться за титули

Бокс. У Гамбурзі (Німеччина) 11 березня бої проведуть відразу двоє українських боксерів-професіоналів. У найлегшій вазі Володимир Сидоренко захищатиме титул чемпіона світу за версією WBA. Його суперник — Рікардо Кордоба з Панами, котрий на професіональному рингу здобув 29 перемог і лише раз програв.

А суперважковаговик Володимир Вірчис у поєдинку за титул інтерконтинентального чемпіона за версією WBO зустрінеться з узбеком Русланом Чагаєвим, який у двадцяти боях не знав поразок.

Щоб усім було зручно

Футбол. Відбулася зустріч президента Федерації футболу України, народного депутата України Григорія Суркіса з радником посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні, керівником консульсько-правового відділу д-ром Райнгардом Гассенпфлугом.

Обговорювали важливі питання, пов’язані з організацією перебування під час фінальної частини Кубка світу—2006 у Німеччині національної збірної України з футболу, делегації ФФУ та українських вболівальників. Сторони наголосили на потребі чіткого дотримання процедурних питань у процесі отримання віз на перебування у Німеччині. Для цього кожний подорожуючий має вчасно звернутися до посольства ФРН в Україні, пройти особисту співбесіду і надати відповідні підтвердження про придбання квитків на футбольні матчі Кубка світу, матеріальне забезпечення свого перебування та страхування.

Представникам посольства було надано зразок сертифіката на право отримання квитків на матчі Кубка світу ФІФА 2006 року в Німеччині з участю національної команди України. Такий сертифікат визнано невід’ємним додатком до заяви на отримання візи в посольстві ФРН в Україні для подорожуючих на чемпіонат, незалежно від того, чи здійснюється така поїздка з використанням послуг відповідних туроператорів та турагенцій, чи гість планує її самостійно. Сторони визначили основні напрями співпраці федерації футболу, уповноважених туроператорів «Спорт Лайн Тревел» та «Гамалія» і посольства ФРН у цьому питанні, а також взаємно схвалили діяльність, спрямовану на гідне, якомога організованіше представництво України на фіналі Кубка світу ФІФА 2006 року в Німеччині.