Представники 41 політичної партії і блоків виборюватимуть місця у Вінницькій облраді. Найбільше кандидатів (85) у списку Народно-демократичної партії. На п’ять менше у представників комуністів. Від Соцпартії зареєстровано 73 претенденти, Партії регіонів — 71, Народного блоку Литвина — 64, БЮТ — 47. Саме з названих політичних сил, вважають політологи, буде сформована облрада. Загалом за сто депутатських мандатів боротимуться більш як 900 кандидатів у депутати.

* * *

«Майбутнє України — поза НАТО, — вважає народний депутат Борис Олійник, лідер блоку Олійника та Сироти. — Наша держава має й надалі дотримуватись позаблоковості, проголошеної на початку дев’яностих». Народний депутат на прес-конференції заявив: членство у Північноатлантичному альянсі може загрожувати безпечному та мирному життю українських громадян.

Під час веб-конференції відомий політик також сказав, що блок, який він очолює, вимагатиме проведення референдуму щодо вступу до вищезгаданої військової організації.

* * *

На виборах міського голови Одеси в Едуарда Гурвіца буде шість суперників. Нещодавно він звернувся до одеситів і політичних партій та блоків: «Приймаючи із вдячністю підтримку всіх партій і блоків, проситиму про довіру на виборах головну діючу особу — Одесу. Я балотуюся самовисуванням, а в разі перемоги буду міським головою всієї громади».

* * *

«Громадянський блок «ПОРА-ПРП» критикує вимоги Блоку Юлії Тимошенко денонсувати угоду між НАК «Нафтогаз України», російським монополістом «Газпромом» і компанією «Росукренерго» про постачання газу в Україну, що БЮТ висунув як умову створення коаліції в новій Раді. «Заява Юлії Тимошенко ставить під загрозу не тільки саму угоду (про створення коаліції), а й подальший демократичний розвиток України», — вважає «ПОРА-ПРП».

Незважаючи на те, що «ПОРА-ПРП» виступає з критикою останніх газових угод, блок вважає єдність демократичних сил більш важливим. «ПОРА-ПРП» розглядає вимогу БЮТ як привід для зриву створення коаліції.

За повідомленнями власних кореспондентів та прес-служб політичних сил.