Шевченко повертається і забиває

Футбол. Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Перші матчі. 21 лютого.

«Баварія» (Німеччина) — «Мілан» (Італія). 1:1. Мюнхен. «Альянц-Арена». 60 000 глядачів. Голи: Баллак, 23 — Шевченко, 58 (п).

Андрій Шевченко через травму пропустив кілька поєдинків в італійській Серії А. А на полі в Мюнхені з’явився і зіграв на високу рівні. І рятівний для «Мілана» пенальті реалізував упевнено і майстерно.

А от у Баку 28 лютого за збірну України проти команди Азербайджану Шевченко, найімовірніше, не зіграє. Причина? Треба долікувати травму. І ще він має рекламні зобов’язання: 27 лютого в Андрія — зйомка у Нью-Йорку.

«Бенфіка» (Португалія) — «Ліверпуль» (Англія). 1:0. Лісабон. «Да Луш». 60 000 глядачів. Гол: Луїзау, 47.

«Реал» (Іспанія) — «Арсенал» (Англія). 0:1. Мадрид. «Сантьяго Бернабеу». 76 000 глядачів. Гол: Анрі, 47.

ПСВ (Нідерланди) — «Ліон» (Франція). 0:1. Ейндховен. «Філіпс». 36 000 глядачів. Гол: Жуніор, 65.

Перший трофей «Княжої»

Турнір пам’яті відомого українського арбітра Миколи Кірсанова. Стадіони Києва і столичної області.

У змаганнях брали участь клуби другої та першої ліг і любительські колективи. У фінальному поєдинку, який проходив на штучному газоні манежу на базі ФК «Динамо» (Київ) у Кончі-Заспі, зустрілись представники другого дивізіону (обидва з Київщини): «Княжа» (Щасливе) і «Нафком» (Бровари). Гору взяли футболісти «Княжої» — 2:0. М’ячі забили: Роєв, 16, Дележа, 68.

На шляху до цієї перемоги команда із Щасливого виграла всі матчі. У групі А: у «Динамо-3» (Київ) — 1:0, «Росі» (Біла Церква) — 3:0, «Альянсу» (Київ) — 1:0, «Росі-2» — 4:0; у чвертьфіналі: у представника першої ліги, сумського «Спартака» — 4:0. У півфіналі доля звела «Княжу» з «Альянсом», і черговий успіх — 5:1.

За переможців турніру, яких готував тренер Віктор Іщенко, виступали: воротарі — Юрій Клименко і Артем Авраменко, польові гравці — Сергій Бишовець, Денис Колесниченко, Роман Смарж, Юрій Савка, Сергій Маринчук, Олександр Омельченко, Максим Роєв, Михайло Юрченко, Олександр Дележа, Володимир Чеховський, Максим Бишок, Володимир Сіненко, Олександр Полішко, Олександр Гурин, Олександр Кушка, Віктор Гришковий, Олександр Грищук.

— Ми дуже раді перемозі, бо це фактично перший трофей нашого молодого клубу, який народився влітку минулого року, — сказав кореспондентові «Голосу України» президент ФК «Княжа» Віктор Хлус. — Дасть Бог, це буде не останній наш успіх. Порівняно з першим колом чемпіонату склад команди змінився десь на 80 відсотків. Залишили перспективну молодь і додали гравців, котрі мають досвід виступів у першій лізі.

— То, либонь, маєте високу мету?

— Авжеж. Наш спонсор — страхова компанія «Княжа», яку очолює почесний президент нашого клубу Юрій Кіндзерський, робить усе для прогресу команди. Найближчими днями ми продовжимо підготовку до другого кола чемпіонату України в Києві. А 1—14 березня запланували навчально-тренувальний збір у Криму. 25 березня в Борисполі прийматимемо команду «Рава» з Рави-Руської. Цим поєдинком почнемо другу половину сезону.

Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.