Громадська організація, яку очолює кандидат на посаду міського голови, пообіцяла дві тисячі гривень винагороди тому, хто допоможе виявити ініціаторів провокації. У Житомирі у великій кількості було розповсюджено листівки, в яких городянам пропонували звертатися до інформаційно-консультативного центру цього об’єднання, якщо у них з’явилися проблеми, пов’язані з житлово-комунальним господарством. Було вказано й номер телефону, та зовсім не безплатного, як зазначалося в листівці. Бо жертви обману потрапляли до служби, яка надає аж надто специфічні послуги «для дорослих».

***

27 кандидатів претендує на посаду міського голови Запоріжжя. Їхній вік — від 22 до 65 років. Серед кандидатів — безробітні, головні редактори газет, керівники підприємств, а також приватні підприємці та студенти. Є й Сталін, на ім’я Георгій. А загалом за мандат депутата міськради збираються позмагатися представники 47 партій та блоків.

***

Центральна виборча комісія затвердила форму та текст бюлетеня на вибори до Верховної Ради. Вони друкуватимуться на папері світло-фіолетового кольору на поліграфічному комбінаті «Україна».

***

Блок Юлії Тимошенко розробляє проект нової Конституції, який буде готовий через кілька місяців. Про це лідерка блоку повідомила в інтерв’ю газеті «Комерсант-Україна». За її словами, у проекті Основного закону буде визначено статус парламентської опозиції, яка отримає право призначати фінансовий контролюючий орган, наприклад Рахункову палату.

***

Сьогодні завершується візит до Брюcселя голови Соціалістичної партії України Олександра Мороза. Програмою візиту передбачено його виступ на засіданні Європарламенту, зустрічі з Президентом Сенату Королівства Бельгія Анн-Марі Лізен та Головою Фонду Фрідріха Берта в Брюсселі Ернстом Штеттером.

У засіданні Європарламенту сьогодні також візьмуть участь народний депутат України, cекретар Політради СПУ з міжнародних питань Віталій Шибко та уповноважений представник фракції СПУ у парламенті Микола Рудьковський.

За повідомленнями власних кореспондентів та інформагентств.