Учора Голова Верховної Ради Володимир Литвин зустрівся з колишніми народними депутатами Верховної Ради УРСР і СРСР. Звертаючись до колишніх народних обранців, В. Литвин зазначив, що ці люди, як ніхто інший, мають право оцінювати і аналізувати сучасний стан українського суспільства, дії влади і зовнішньополітичну лінію керівництва держави. Адже вони свого часу віддали надзвичайно багато сил, енергії та здоров’я державі.

Характеризуючи нинішню ситуацію в країні, глава парламенту звернув увагу на різке падіння темпів промислового виробництва, експорту вітчизняної промисливої продукції, застеріг від зруйнування стосунків з країнами пострадянського простору, ринки збуту з якими формувалися роками.

В. Литвин висловив побоювання, що й після завершення парламентських виборів ці проблеми нікуди не дінуться, а отже, доведеться приймати надзвичайно серйозні рішення і розпочинати насамперед з елементарного наведення ладу. Глава парламенту також зазначив, що, на жаль, нині існує «політика зведення рахунків і ускладнення стосунків Верховної Ради з Кабміном». «Існує презумпція законності, — наголосив В. Литвин. — Рішення прийнято, давайте його виконувати». За словами Володимира Литвина, у такий спосіб закладається небезпечний прецедент ігнорування Основного Закону.