Прощання з військовими льотчиками, які загинули 2 травня у Слов’янську під час антитерористичної операції, відбулось у Бродівському районі, де дислокується 16-та бригада армійської авіації. Цього дня у Львівській області було оголошено траур.

Майорів Руслана Плоходька та Сергія Руденка поховали у Бродах, а старшого лейтенанта Ігоря Грішина у селі Берлин. Загиблі льотчики не раз брали участь у миротворчих місіях на інших континентах, пройшли по три війни.

«На Донеччині вони загинули не від сепаратистів, а від бандитів, які приїхали заробити грошей, і їм байдуже, чи це буде Донецька республіка, чи це буде Україна», — так вважає командир 16-ї бригади полковник Ігор Яременко.

З військового аеродрому під Бродами не раз проводжали офіцерів у зони бойових дій. За 10 років війни в Афганістані не отримували стільки цинкових гробів, як за один день зі Слов’янська, де 2 травня відразу загинули п’ятеро авіаторів 16-ї бригади.

Ще двох — капітана Миколу Топчія поховають у Харківській області, а майора Олександра Сабаду на Кіровоградщині.

Це були досвідчені й віддані присязі офіцери. Майор Руслан Плоходько, 39 років, народився на Харківщині. Сиротами залишились двоє дітей — трьох і десяти років.

Майор Сергій Руденко, командир вертолітної ланки, 35 років, народився у Бродах, залишилася трирічна донька.

Старший лейтенант Ігор Грішин, бортовий авіаційний технік, 39 років, народився у Слов’янську, родина — дружина та двоє дітей, мешкають у Бродах.

Капітан Микола Топчій, бортовий технік, 38 років, народився у Харківській області, сім’я мешкає у Бродах, залишилась десятирічна дочка.

Майор Олександр Сабада, начальник штабу — перший заступник командира вертолітної ескадрильї, 34 роки, народився на Черкащині, сиротами залишились двоє дітей — двох і одинадцяти років.

Напередодні похоронів відбулася церемонія прощання з льотчиками. Траурна процесія з військового аеродрому вирушила до Бродів. На всьому відрізку руху колони обабіч дороги стояли з прапорами й квітами місцеві мешканці, які прийшли віддати шану льотчикам-героям.

У похоронах взяли участь представники Міністерства оборони та Львівської ОДА.

Фото прес-служби ОДА.

Під час церемонії прощання із загиблими льотчиками.