Лідер Партії регіонів Віктор Янукович закликав провести «круглий стіл» за участю всіх політичних сил та обговорити шляхи подолання кризи. Така заява пролунала під час обласної партійної конференції в Донецьку. «Мета переговорів — заспокоїти суспільство, подолати кризові явища, провести чесні і прозорі вибори», — сказав В. Янукович. Конференція затвердила список партії на виборах до обласної ради. Його очолив заступник голови ради Анатолій Близнюк. Другий номер — олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Лілія Подкопаєва.

* * *

Формування списків стало одночасно випробуванням і п’ятою колоною для більшості партій. Гучні на Хмельниччині передвиборні скандали розпочались у Народному Союзі «Наша Україна». Першим дзвінком стала заява про вихід із партії начальника обласного управління освіти Сергія Вознюка. З новою силою скандал спалахнув на конференції хмельницької міської організації, де основними питаннями були затвердження списків кандидатів до обласної та Хмельницької міськради. Наступного дня на засіданні президії ради облорганізації було оголошено про скасування рішення конференції і виключення з членів партії голови Хмельницької міської організації Івана Кульгука. Заяву про вихід із НСНУ подав нинішній міський голова Микола Приступа. Він заявив, що готовий балотуватись на посаду голови, але зробить це шляхом самовисування.

На Черкащині провели ревізію списків виборців. З 1 мільйона 65 тисяч 505 осіб залишилося 1 мільйон 22 тисячі 453 особи. З’ясувалося, що минула влада, зважившись на масштабні фальсифікації, наплодила «двійників», котрі вкидали бюлетені не в одному населеному пункті, а в кількох.

* * *

А в Луганську підготовка до парламентських виборів призвела до конфлікту всередині партійної організації Компартії України. Непорозуміння виникли навколо обговорення кандидатури від КПУ на посаду міського голови. Політрада обласної організації висловила свої симпатії Олександрові Горбаневу, а не секретарю Луганського міськкому КПУ Євгенові Рубану. Останній вирішив вийти з лав комуністів і подав документи у виборчу комісію як самовисуванець.

* * *

Конференція Житомирської обласної організації Соціалістичної партії України затвердила свій виборчий список до Житомирської облради, який очолив в. о. міністра аграрної політики Олександр Баранівський. А харківські соціалісти своїм кандидатом на посаду голови міста висунули колишнього керівника ХТЗ Петра Тодорова.

* * *

Список Народного блоку Литвина на вибори до Сумської облради очолив народний депутат Іван Рішняк, а до Одеської облради — колишній голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький. А вчора на час здачі номера Народний блок Литвина мав презентувати свою програму для Києва «Сильна громада + сильна влада: вперед і разом!».

* * *

«Опозиційний блок Не так!» на виборах київського міського голови підтримає нинішнього керівника Олександра Омельченка. Про це на прес-конференції у Сумах повідомив один з лідерів блоку «Не так!», народний депутат України Степан Гавриш.

За повідомленнями власних кореспондентів, інформаційних агентств і прес-служб політичних партій та блоків.