Сільському голові Новопетрівки Світлані Мініній я зателефонував морозного дня і тому налаштувався вислухати монолог про собачий холод у конторі, домівках селян і на соціальних об’єктах. Але почув бадьоре: «Ми в теплі, скаржитися гріх».

Зігрівав, як з’ясувалося, не лише оптимізм, а і успішна підготовка до зими. Про це вчасно подбала Великобілозерська райдержадміністрація (школа), сільрада і місцеве сільгосппідприємство «Росія» (ФАП, котельня).

— А перспектива газифікації сіл не віддалилася у зв’язку з відомими подіями? — запитую.

— На щастя, ні, — зазначає Світлана Григорівна. — Від сусіднього Цвіткового прокладено перші три кілометри труб, сільрада заклала кошти на продовження робіт у нинішньому році.

І ще одна гарна новина: ось-ось розпочнуться ремонтні роботи в дитячому садку, який не один рік холодив душі селян своїм непривабливим виглядом.

Їх не влаштовує і транспортне обслуговування. До Новопетрівки курсують автобуси із райцентру тричі, але цього, на думку жителів, замало.

І, сподіватимемося, вони досягнуть свого — адже вибори на носі...

— З виплатою пенсій, зарплат проблем немає. І безробітних зменшилося — в сусідньому господарстві переобрали керівника, справи пішли на лад, — задоволено розповідає сільський голова.

Так тому і бути, земляки!

Запорізька область.