Футбол. Монтре (Швейцарія). Результати жеребкування груп Євро—2008, фінальна частина якого відбудеться у Швейцарії та Австрії.

Група А. Португалія, Польща, Сербія і Чорногорія, Бельгія, Фінляндія, Вірменія, Азербайджан, Казахстан.

Група В. Франція, Італія, УКРАЇНА, Шотландія, Литва, Грузія, Фарери.

Група С. Греція, Туреччина, Норвегія, Боснія і Герцеговина, Угорщина, Молдова, Мальта.

Група D. Чехія, Німеччина, Словаччина, Ірландія, Уельс, Кіпр, Сан-Марино.

Група Е. Англія, Хорватія, Росія, Ізраїль, Естонія, Македонія, Андорра.

Група F. Швеція, Іспанія, Данія, Латвія, Ісландія, Північна Ірландія, Ліхтенштейн.

Група G. Нідерланди, Румунія, Болгарія, Словенія, Албанія, Білорусь, Люксембург.

На церемонії жеребкування, котра відбулася вчора, були присутні президент ФФУ, народний депутат України Григорій Суркіс та тренер національної збірної України Олег Блохін.

А перед цим визначилися суперники молодіжної команди України (U-21) у відбірному турнірі чемпіонату Європи 2008 року. Це збірні Хорватії та Болгарії.

Єгипет. Кубок Африки. Туніс—ПАР. 2:0. Туніська збірна — суперник української команди у групі на ЧС—2006 — забезпечила собі вихід до наступного кола африканського чемпіонату.

Не збавляючи темпу

Плавання. Москва (Росія). Етап Кубка світу. Другий і завершальний день змагань приніс українським спортсменам ще дві золоті та три бронзові медалі. Нагадаємо, що першого ми вибороли чотири «золота» і три «бронзи».

Отже, Олег Лісогор до своїх найвищих нагород додав ще одну на 100-метрівці брасом (58,26), а Катерина Зубкова стала дворазовою переможницею. Вона була першою в запливі на 100 м на спині (1.00,11). У активі Зубкової ще й третє місце на 100 м комплексом (1.02,37).

Ще дві бронзові медалі другого дня Кубка світу здобули Андрій Сердинов — на 100 м батерфляєм (52,40) і Андрій Олійник — дистанція 50 метрів на спині (24,75).

Отже, одинадцять медалей — сім золотих і чотири бронзові — здобуток українських спортовців на московській воді. Чудовий результат!

Підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.