У Центральній виборчій комісії відбулося жеребкування щодо черговості надання ефірного часу на загальнонаціональних телерадіоканалах державної форми власності політичним партіям та виборчим блокам партій — суб’єктам виборчого процесу — для проведення передвиборної агітації та щодо черговості друкування передвиборних програм у газетах «Голос України» та «Урядовий кур’єр» за рахунок коштів державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення виборів народних депутатів України 26 березня 2006 року. Жеребкування відбулося з участю уповноважених представників політичних партій і виборчих блоків у Центральній виборчій комісії з правом дорадчого голосу, журналістів, спостерігачів від ОБСЄ.

Згідно з виборчим законом кожна партія чи блок, які беруть участь у парламентських виборах, мають право на отримання ефірного часу для передвиборної агітації —по 60 хвилин (двічі по 30 хвилин) на Першому національному телеканалі та Національному радіо, а також для оприлюднення передвиборних програм —друковану площу в газетах «Голос України» та «Урядовий кур’єр» обсягом не більш як 7800 друкованих знаків. Передвиборна агітація триватиме не лише у будні, а й у вихідні дні — з 6 лютого по 24 березня (крім 18 лютого і 8 березня). На Першому національному телеканалі (УТ-1) — з 19.00 до 19.30 і з 20.00 до 20.30, на першому каналі Національного радіо — з 19.30 до 20.00 і з 20.10 до 20.40.

Як повідомив на засіданні Центральної виборчої комісії голова Ярослав Давидович, на сьогодні для участі в парламентських виборах зареєстровано 45 політичних партій та виборчих блоків партій, документи ще двох партій, які не було зареєстровано в ЦВК, перебувають на розгляді у судах. А шістьом партіям, яких не зареєструвала ЦВК, уже відмовлено в реєстрації рішеннями судів.