На громадських слуханнях з формування обласного бюджету, які вперше з ініціативи влади відбулися у Черкасах, найбільше дискутували з приводу завершення будівництва обласної дитячої лікарні.

Для 15-річного довгобуду, повідомив на слуханнях начальник фінансового управління облдержадміністрації Володимир Кулеша, з державного бюджету виділено 30 мільйонів гривень субвенцій. Цих коштів, зазначила депутат обласної ради Любов Майборода, замало, щоб ввести в дію лікарню. Та й потреба у велетенському лікувальному комплексі, запланованому в період стабільної демографічної ситуації, відпала — дітей в області стало набагато менше.

Майбороду підтримали її однодумці. Краще, переконували вони, спрямувати гроші не на довгобуд, а на реконструкцію міської дитячої лікарні. Цей заклад виконує нині функцію обласної і перебуває у вкрай незадовільному стані. Поточних ремонтів, поліпшення матеріально-фінансового забезпечення гостро потребують також районні централізовані лікарні. Про це говорили представники громадськості з містечок та селищ.

Учасники слухань, обмінявшись думками, не дійшли спільного висновку. Тому крапку в дискусії поставлять на сесії депутати обласної ради, які затверджуватимуть кошторис 2006 року Черкащини. Позитивно, що доходи обласної скарбниці на 284 тисячі гривень перевищуватимуть видатки. При цьому бюджет розвитку становитиме 31 мільйон 730 тисяч гривень, все ж констатували учасники слухань.

Цьогоріч відбудеться справжній прорив у надзвичайно перспективній для Шевченкового краю туристичній галузі. Для освоєння обласної комплексної програми «Золота підкова» на відродження пам’яток історії та культури і на впорядкування сільських населених пунктів буде витрачено близько 100 мільйонів гривень.

Черкаська область.