Учора Голова Верховної Ради Володимир Литвин обговорив широке коло питань україно-російських відносин із секретарем Ради безпеки Російської Федерації Ігорем Івановим.

Останній закликав не драматизувати нинішню ситуацію, а подивитися на подальші перспективи відносин між країнами. На зустрічі йшлося про значення і важливість міждержавної комісії, яку очолюють президенти обох країн. Планується, що одна з підкомісій почне працювати 14 лютого і розгляне перебування у Криму російського Чорноморського флоту.

«Головне, почати працювати», — зазначив Ігор Іванов і підтримав ініціативу Володимира Литвина про включення до цієї комісії представників парламентів обох країн. «Ми хочемо, щоб двосторонні відносини були максимально незалежними від внутрішньополітичної кон’юнктури і максимально прогнозованими», — додав секретар РБРФ.

А Володимир Литвин в інтерв’ю журналістам зізнався: «На увагу заслуговує думка Іванова, що в ході виборчої кампанії варто було весь спектр російсько-українських відносин винести за дужки політичної боротьби, а після завершення говорити стосовно проблем завдань і перспектив виключно у прагматичному вимірі».

«Нам треба детально розібратися, що є в Криму, що було і куди воно поділося», — переконаний Голова Верховної Ради. Він додав, що одне із завдань парламенту — підтримка суспільного діалогу, але не нагнітання конфліктної атмосфери.