Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко на прес-конференції у Херсоні заявив, що україно-російські газові домовленості є «надто хиткими», а до завершення парламентських виборів спільне підприємство для реалізації на території України імпортованого газу створювати не варто, повідомляє прес-служба КПУ. «Російська сторона, яка відверто наполягає на утвердженні міцних домовленостей з Україною у багатьох ключових питаннях, а також на необхідності їх виконання, будуватиме відносини з новим коаліційним урядом», — вважає лідер КПУ.

* * *

У Донецьку стартував ще один проект Союзу молоді регіонів України, молодіжного крила Партії регіонів — «Молодіжний sms-центр». Як повідомляє інформаційний сервер Партії регіонів, завдяки досягненням мобільних технологій планується запрошувати молодь на масові акції, вітати зі святами та розповсюджувати корисну інформацію. А раніше у масштабі всієї країни стартував ініційований Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Союз молоді регіонів України» sms-референдум: на всенародне обговорення винесено питання про надання російській мові в Україні статусу другої державної.

* * *

Лідер Народно-демократичної партії Валерій Пустовойтенко звернувся до в. о. Прем’єр-міністра Юрія Єханурова та міського голови Києва Олександра Омельченка з пропозицією відключати у вечірні години освітлення рекламних щитів з метою енергозбереження. За повідомленням прес-служби НДП, В. Пустовойтенко наголосив, що споживання дорогого для України газу в дні похолодання вже зросло у кілька разів, що робить реальною загрозу зростання заборгованості з оплати за газ.

* * *

Лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз не виключає створення у Верховній Раді після виборів коаліції з представників провладних і опозиційних партій. «Більшість буде створено. Ймовірно, в її основі будуть партії, умовно кажучи, з Майдану. Вважаю, що до більшості увійдуть і частина тих, хто сьогодні вважає себе опозицією. Наприклад, Партія регіонів. Це сприятиме зняттю напруження по лінії «Схід—Захід», — сказав лідер СПУ під час інтернет-конференції на сайті «Українська правда».

* * *

Лідер блоку свого імені Юлія Тимошенко, виступаючи у прямому ефірі дніпропетровського «9 каналу», заявила, що не сприймає запропонований блоком «Наша Україна» спосіб досягнення домовленостей і проект угоди про створення коаліції. «У цьому проекті всього на двох сторінках йдеться про саму суть угоди, а решта десять сторінок — списки розподілу посад», — сказала лідер БЮТ.