Через «газовий конфлікт» нервують споживачі блакитного палива: це ж знову потягнеться новий ланцюг подорожчання! Найприкріше селянам, котрі нарешті дочекалися газу у власних оселях, і... що ж тепер? Перекривати новенькі крани?!

Та яким великим був подив, коли в Чемеровецькому районі на Хмельниччині зіткнулася з абсолютно протилежною оцінкою ситуації та оптимізмом.

Громада села Степанівка вже збудувала вуличну мережу, залишилося менш як півтора кілометра підвідного газопроводу. Півтора-два місяці минулої осені знадобилося людям, щоб досягти мети. А на яке паливо сподіватися в Пукляках, Гукові, Жерді, де навіть малого лісочка немає. І на дрова розжитися нелегко, і вугілля — розкіш. Чи не тому в останньому населеному пункті загальна довжина мереж становить аж 27 кілометрів! Проте пічки та груби селяни не поспішають викидати.

— Населення району — наш головний інвестор, — з гордістю каже перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Пелехацький. — Кошти, виділені держбюджетом, надійшли не повністю: 92 тисячі з 250. Серйозним інвестором виступають і самі газівники — фірма «Тернопільгаз», яка авансом прокладає мережі. Підприємство Віталія Білобровка має замовлення і в сусідньому Городоцькому районі. З квітня минулого року до списку газифікованих у нас додалося ще 10 сіл, а загалом 70 відсотків населених пунктів вже з блакитним паливом.

До речі, жодної заборгованості за газ не маємо, хоч послуги подорожчали. Навпаки, чемеровецьке комунальне підприємство «Господарник» отримало на кінець минулого року прибуток.

Та й влада не ховається від селян. Щоб людям не доводилося годину трястися в автобусі до Чемеровець, керівники РДА, відділів та управлінь, вузькі медичні фахівці виїжджають у села і проводять прийоми.

Селяни задоволені роботою молодої команди голови РДА Сергія Яцковського, вірять у перспективу. У Чемеровцях он забивають палі під будівлю корпусів солодового заводу, який вирішила відкрити одна з фірм. Значить, будуть робочі місця.

Хмельницька область.