За рішенням політичної консультативної ради при одеському міському голові Едуарді Гурвіцу підготовлене і побачило світ унікальне видання «Хто є хто, політичні організації міста Одеси»

Напередодні виборів до міської ради, що проходитимуть на партійній основі, — розповіла «Голосу України» начальник управління внутрішньої політики Одеської міської ради Наталя Чайчук, — ми вирішили надати громадянам міста можливість одержати інформацію про політичні партії, організації, що діють на території міста. Кожній партії виділили по чотири сторінки, на яких вони могли розмістити інформацію про свою організацію. У довіднику розміщено відомості про 50 структурних об’єднань політичних партій Одеси, Одеської обласної організації Комітету виборців України і молодіжну раду при виконкомі Одеської міськради. За рішенням консультативної ради видання надруковано українською мовою.

Слід зазначити: якщо деякі політичні партії з великими зусиллями уклалися у відведений обсяг, то іншим й однієї сторінки було забагато. Кожна партійна організація сама визначала зміст своєї книжкової площі — одні публікували програмні цілі і завдання, другі — фотографії своїх лідерів, а треті — тексти партійного гімну.

Довідник виданий тиражем 2000 екземплярів, він вже має попит у одеситів. Частину тиражу відправлено до бібліотек, вузів міста, на виборчі дільниці.

З огляду на величезний суспільний резонанс, який в Одесі спричинило видання довідника «Хто є хто, політичні організації в Одесі», розглядається питання про друге видання книжки.