«Є всі передумови для того, щоб з оптимізмом дивитися на перспективи україно-в’єтнамських відносин, вагомою складовою яких мають бути парламентські контакти». На цьому наголосив Голова Верховної Ради Володимир Литвин на вчорашній зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Соціалістичної Республіки В’єтнам в Україні Ву Зионг Хуаном. Зустріч відбулася на прохання посла, який невдовзі завершує свою роботу в Україні.

Він відзначив, що основною ознакою періоду, в якому він працював в Україні, є активізація політичного діалогу та економічної співпраці між Україною та В’єтнамом. На думку Ву Зионг Хуана, високої оцінки заслуговує інтенсивний обмін досвіду у сфері вищої освіти, культури і туризму. Посол також зазначив: В’єтнам зацікавлений у ще тісніших відносинах з Україною в різних сферах. До того ж він повідомив, що в його країні очікують на візит української парламентської делегації, який заплановано на другу половину цього року.

Володимир Литвин висловив упевненість, що після виборів один із перших візитів делегацій Верховної Ради України буде до В’єтнаму. «Міжпарламентські взаємини будуть ефективніші, — наголосив Голова Верховної Ради, — якщо супроводжуватимуться постійним діалогом на рівні парламентських груп дружби».