Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти розглянув проект закону про затвердження Національної стратегії розвитку інформаційного суспільства в Україні на 2006—2015 роки.

Ним передбачається затвердження Національної стратегії розвитку інформаційного суспільства на період з 2006 по 2015 рік, визначено мету, головні завдання та напрями. Важливе місце у Національній стратегії посідають питання формування політичних, правових та економічних засад розвитку інформаційного суспільства, а також забезпечення вільного доступу до інформаційних ресурсів, надання послуг широким верствам населення, інтеграції країни у світовий інформаційний простір, забезпечення його безпеки тощо.

Головне науково-експертне управління висловило низку зауважень та пропозицій, з якими комітет погодився і рекомендував Верховній Раді прийняти законопроект за основу, а Міністерству освіти і науки розглянути питання стосовно проведення у першій половині 2006 року науково-практичної конференції із згаданих питань та створення Центру досліджень проблем розвитку інформаційного суспільства на базі Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут».